Megfázásra melyik a legütősebb gyógytea? (tudásbázis)
Mindegyik baromság!
Sok folyadék - tiszta víz!!!
Ágynyugalom.
-----
Sajnos pl. nagyanyáink nem tudták, hogy a kamilla tea az piszkosul kiszárítja a felső légúti nyálkahártyát és többet árt, mint használ.
És sorolhatnám.
Tiszta víz és ágy nyugalom.
Nem gyógytea, de nálam is bevált a fokhagyma.
Hagyma, gyömbér.
Majd mindegy milyent iszunk. Meleg és sok folyadék.
Kasvirág, hárs, bodza. hirtelen ez jut eszembe.
Az én favoritom a kamillatea hársmézzel.
A páromé bármilyen tea Becherovkával + forró fürdő.
Na én ebbe ( karamellbe ) gyömbért főztem bele. És meg is eszem a szeletkéket. Csípős, de hát az guszta alma paprika is csípős. ( nem mindegyik fajta )
Ez volt az ízesítője a kasvirág / fekete áfonya teának. tisztítja a vesét, állitólag, és kimegy hamar a baci.
Napközbe ittam ezt. Késő délután a kamilla.
Torma is jó van akinek.
Hagyma, fokhagyma.
Nathara:
bodza, harsfa, kakukkfu, oregano
ha izzasztani is akarsz, jo eros bazsalikom tea.
Kohogesre gargalizalni zsalya fozettel, de szodabikarbonas vizzel is lehet.
Landzsas utifu, hirtelen rohamnal pl. vonaton hogy ne mindenki undorodva nezzen :) izlandi zuzmos cukorka.
Altalanos gyulladascsokkentonek kamillafozet.
Teakbol erdemes mindig a szalast hasznalni, a filterben kb. az van amit a padlo aljarol osszesoprogettek.
Köszi:) Jól hangzik ez a hagymatea, meg a gyömbéres is.
Nekem náthára az vált be, hogy napi 2 bögre erős csalántea mézzel, utána be a takaró alá.
Hagymának nem a húsa az, ami fertőtlenít, gyógyít?
A vörös héját tojásfestésre szoktuk használni. Egyébként hagymaféléket nyersen is jó enni, nagyon hasznos.
Nálunk a legcsúnyább köhögésre (száraz, erőltető) a karamellás hagymatea vált be. 3 evőkanál cukrot megkaramellá olvasztok, ráöntök 1 liter vizet (sisteregni fog és a karamell megkeményedik, de aztán szépen felmelegszik), bele 1 hagyma vörös héja, pár percig főzöm, aztán lefedve állni hagyom legalább negyed órát. Reggel vagy délelőtt tanácsos inni, mert egyből oldja a hurutot.
Náthára pedig gyömbér, citrom rétegezve egy üvegben, arra méz, be a hűtőbe és naponta pár kanállal lehet enni belőle, jó nátha ellen.
Ami még nekem nagyon jó, este jó meleg fürdő, bögre forró tea, 3-4000mg c vitamin egy nurofen és be az ágyba, reggelre sokkal jobb!
Amit én iszok gyömbér granulátum,az jobban csíp,mint a friss reszelt gyömbér(én már nem érzem,de amikor először kóstoltam,alig bírtam meginni)viszont szinte egyből hat.Évek óta ajánlom,de talán egy ember próbálta,aki azóta is köszöni.Azért mert granulátum,nem ördögtől való.Semmi káros nincs benne.
Gyógyteákból jobb szeretem a filterest,mert kényelmesebb,de persze a szálas is ugyanúgy jó.
Keverékként? Mármint kenőcsként?
Köszi, ezek nagyon jók:) Én a fokhagymás mézet ismerem.
Náthára,megfázásra,köhögésre nekem a legjobban a mézes-gyömbértea vált be,amit kis granulátumként lehet kapni 20db-os kiszerelésben.
több,mint 7 éve iszom,bár eleinte emésztésre ittam,pár éve vettem észre,hogy felsőléguti betegségekre is tökéletes.Próbáltam többször is friss gyömbért reszelni és azt használni,de nekem ez a tea jobban bevált.Igaz csípős eleinte,de meg lehet szokni.Jobbulást!