Melyik gyógytea a legjobb vízhajtásra? (beszélgetős fórum)
Sziasztok
Jó a csalán tea, meg a többi is, de a csalát és a többit is csak kúra (hat hétig) szerűen szaband használni, mert olyan anyagokat is kihajt amire a szervezetnek szüksége van, és káros is lehet.
Sziasztok!
Én is csalánteát iszom,eleinte szálassal bíbelődtem mert én is úgy tudom az hatékonyabb és tisztább,de a melóhelyemen ezt kicsit macerásabb elkészíteni.Szerencsére felfedeztem a Naturland új csalánteáját ami filteres és extra vagyis az eddigiekhez képest nem 1 hanem 1.5 g-os kiszerelésű és hatékonyabb így.Én 3dl vízzel forrázom le,napi két bögrével iszom de. és du. 1-1 -et,jó ízű és tényleg segít.
Kedves:)
Én szó szerint azt írtam, hogy: "Nekem" !
De, kérlek, bocsáss meg, hogy az ötletemmel segíteni akartam, mert nem biztos, hogy a kérdező találkozott ezzel a jelenséggel!
A dinnyét pedig, ugye télen-ősszel-tavasszal is meg tudjuk engedni Magunknak :)
igen!csalán,mezei zsúrló!!!
a füves változata mindenképpen hatásosabb!
gyümölcsök közül egyértelmű,h az alma!
nem írtam újat... :)))
Én keverem a csalánt és a zsurlófüvet 1:1 arányban, vízhajtó, vértisztító, jó reumatikus panaszok ellen is. A legjobb kúraszerűen alkalmazni.
Mint minden gyógynövénynél, itt is tanácsos az eredeti formát használni. Az ideális a friss növény lenne, hiszen a csalánban pl. rengeteg a C-vitamin amellett, hogy tele van hasznos ásványi anyagokkal is, de ne legyünk maximalisták, megteszi a szárított is. Kicsit macerásabb, mint a filteres, de csak egyszer kell egy nap leforrázni egy csészényit, és 15-20 perc múlva leszűrni. Ízesítés nélkül, langyosan, kortyonként ajánlott elfogyasztani, és közben arra gondolni, hogy milyen jó dolgot adok most a testemnek, lelkemnek:)