Természetes vízhajtás? (beszélgetős fórum)
Igen, a zöldségek-gyümölcsök alapból jó vízhajtók. És nem árt minimalizálni a sót az ételekben.
Teák közül a csalántea jó vízhajtó.
Az emésztést a mentateák és a zöldtea is segíti.
Én az uborkáról tudom, hogy vízhajtó hatású. Az uborka az egyik legnépszerűbb zöldség, számtalan módon lehet elkészíteni, bár a fogyókúrához nem ajánlottak a tartósított változatok. A héjában van a vitamin, ezért inkább csak alaposabb mosás, hámozás nélkül fogyasszuk. mert értékes vitaminok (C- és K-, többféle B-vitamin és béta-karotin) vannak benne. Különlegessége még a tartonsav-tartalmában rejlik, ami megakadályozza, hogy szervezetedben a keményítő zsírrá alakuljon át. Magas víz- és káliumtartalma miatt az uborka vízhajtó hatású, és segíti az anyagcserét a salaktalanításban.
A benne található pektin nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem serkenti a bélműködést is. A keserűanyag pedig megkönnyíti a zsírbontást. Ha ez nem lenne elég indok az uborka fogyasztására, akkor szóljon mellette az az érv is, hogy 100 grammja mindössze kilenc kalóriát tartalmaz. Nem beszélve arról, hogy arcra helyezve nyugtatja a bőrt.
A hasam folyton püffedt.. Evés után jobban, mikor evés előtt vagyok akkor meg csak kicsit. A nyelvemmel pedig nincs semmi gond, rózsaszín, sima, normális, olyan amilyennek lennie kell.
És tényleg pár hónappal ezelőtt látott nőgyógyász, és ő azt mondta, hogy természetes a nőknél hogy vizet tárol a szervezetük, és hogy ő nem lát semmi bajt.
Enyhe vizelethajtó hatása van pl. a mezei zsurlófűnek.
De izmos kihajtásba tényleg ne kezdj orvosi felügyelet nélkül, mert simán lehet, hogy utána kamillázhatsz nagyokat.
Amikor püffedt a hasad, akkor nézd meg a nyelved.
Ha nem szép rózsaszín és tiszta, hanem fehér-sárgás lepedékes, különösen nyelvgyöknél, akkor nem jó az emésztésed.
De lehet tényleg nőgyógyászati probléma is, bár azt mondod, mostanában látott nőgyógyász.
Hogy miért nem jó az emésztésed, azt csak orvos tudja megállapítani.
Millió-millió oka lehet, kezdve az epétől a májig, a hasnyálmirigyig, a gyomorig és nem utolsósorban a belekig.
De az egészséges, rostdús, gyakori de kevés étkezés semmiképp nem válik károdra.
Az alhasad a beleidtől dagad, valószínűleg a szelektől.
Ha az emésztésed nincs rendben, azt kellene helyrehozni.
Ha vizes vagy, akkor az ujjaid, bokád, a szemed alatt dagadna be először. Mire a hasad dagadna (hasvízkór), addigra már komoly bajok lennének veled.
A vízhajtózás - akár természetesen - nem gyerekjáték!
Ha indokolatlan, káliumhiányhoz vezethet, ami szívritmuszavart, szívgörcsöt okozhat.
Sziasztok!
Pár hónapja az alhasam be van dagadva. Voltam dokinál, és ő azt mondta hogy természetes hogy a nőknél/lányoknál van víztározódás -vagy hogy mondjam.. De engem zavar hogy fel vagyok püffedve. Mit lehet ellene tenni? Vagy el fog múlni magától?
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...