Érdemes megfázásra valamilyen forró italport venni? (tudásbázis)
Tudom.
A kurkumát is "jobb" drága kapszulában szedni, mint fűszerként,100 Ft körüli árban akár legalább kipróbálni.
De optimista vagyok... :-D
Magam részéről azt mondanám, hogy látszólag használnak gyorsan, de tele vannak koffeinnel, a hatásuk erre alapozódik...olvasd el az összetevőit, v. kérdezd meg a patikust, melyikben nincs koffein?
Gyógyulj meg, pihi, tea, vitaminok.
Orrcseppnek is a sós langyos víz a legjobb, a megfelelő arányban hígítva.
De azért sokan megveszik a tengeri sós orrcseppet.
A panadol és a "rubofen"ugyanaz, mint a paracetamol, csak csicsásabb a doboza. Mégis van, akinek "az használ".
Az a reklám is jó volt, mikor az öreglánynak tűkkel szurkálta a fájdalom a torkát!
Némelyiket " imádom " röhögök rajtuk.
Alapvetően gyógyszerpárti vagyok, de ezek a forró italporok tényleg teljesen fölöslegesek. Beteget átverni biztos jó:( Sok reklámmal elhitetik, hogy csodaszer, a legtöbben meg úgy isszák némi panadollal kombinálva, hogy halvány fogalmuk nincs arról, hogy mi van benne.
ACC-t se tudják mire jó, csak látják a tv-ben, gyógyszertárban meg kérik név szerint, senki nem kérdezi mire kell. Szerencsés az a beteg, aki rhinatiolt kér, mert abból köhögéscsillapító és köptető is van. Olyankor legalább kiderül mi is a baj. Köptető/köhögéscsillapító lehetne vényköteles, mert legtöbben nem tudják mikor melyik kell. Döntse el az orvos.
Kedvencem a torokfertőtlenítő reklám. Akinek az használ valamit is olyan torokfájásnál mikor nyelni is alig tud...
Megfázásra orvos csak c vitamint ad, ha van fájdalom/láz algoflexet is. Semmi mást.
Amint látod,mindenkinek más jött be!Én próbáltam párszor,nekem nem,de a páromnak igen,használt!
Jobbulást!
A Neocitran nekem mindig jelentősen enyhítette a tüneteket.
A C vitamin pedig megfázás nélkül is jöhet ilyenkor lórúgásnyi adagban.
forró italpor 90%-a cukor.
coldrexből van tabletta is (ami cukor nélkül a hatóanyag), plusz igyál mellé teát, ha igényled.
Tök jó a forró tea.
A forró italporokban levő C-vitamin a hőmérséklet hatására erőteljesen csökken.
A tea viszont használ a tüdőnek is, fellazítja a nyákot. És ehetsz kivit, egyéb gyümölcsöt olcsóbban. Ha megeszed, akkor a citrom is kiváló.
Ha tudsz venni citromolajat, azzal is érdemes párologtatni vagy akár inhalálni.
Hááát, szerintem nem. :)
Egyél sok-sok Cö vitamint.
NeoCitrán, Aspirin komplex v. valami?;-)
Vagy fájd. csillapító meg c-vitamin és ennyi?
Melyiket?:-)
További ajánlott fórumok:
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Van valamilyen fóbiád, iszonyod, undorod?
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Írjatok olyan dalokat, amelynek első sorában valamilyen szín van
- Van itt valaki, aki rendszeresen szed valamilyen Lenkei-vitamint?