Megéri-e közalkalmazottnak lenni? (tudásbázis)
:-)
Igen. Ez jó.
De közművelődésben akkor kell dolgozni, amikor más pihen, nyaral, szórakozik, a városi ünnepségek, szilveszter, minden piros betűs ünnep. Valami ilyesmi...
Jó kérdés, de szerintem soha nem szabad egy munkahelyváltásnál első szempontként a fizetést és a juttatásokat nézni. A váltás szerintem sokkal inkább az élethelyzetedtől függ. Mik a céljaid? Akarsz sokat keresni? Szükséges hogy sokat keress? Kell még lakást/autót ...stb venned? Gyereket/gyerekeket eltartanod (úgy, hogy a te fizetésed is számít, azaz a férjed nem keres sokat)? Milyenek az amícióid? Akarsz valódi piacképes tudást szerezni a szakmádban? Akarsz előrébb lépni, karriert csinálni, vagy nem? (persze a közszférában is lehet, csak sokkal lassabban, szabályozottabban) Ez fontos, mert elég nehéz az átjárás visszafelé! A versenyszférából közalkalmazottnak menni könnyű, visszafelé nehézkesen működik (a versenyszférában nem kedvelik a közszférából jövőket). Speciális keretek között kell dolgoznod, szabályok szerit. Ezeket bírod? Vagy inkább kreatív ember vagy, aki szeret önállóan dolgozni, és nehezen viseli a bürokratikus szabályozást?
Az viszont tuti, amiket alább írt Anita2: "biztosabb" munkahely mint a versenyszféra. Nem lesz fényes fizud, de lesz nyugalmad.
Szia!
Ha még pálykezdő vagy, akkor kb.122000 a bruttód. A többi az munkakörtől függ (pl. nyelvvizsgapótlék, pénzkezelési pótlék, egyéb juttatás, stb.)Étkezési utalványt kaphatsz, de ezt is már az önkormányzat maga dönti el, mert sok mindent nem köteles adni, csak "adható". Egy biztos: a szabidat ki tudod venni, fix a munkaidőd, ünnepnap-hétvégén otthon vagy (hacsak nem vendéglátáásban dolgozol önkormányzati üzemeltetésben)
Kérdés, hogy határozott vagy határozatlan időre vesznek-e fel?
Egyébként a megszorítások nagyon mennek most, előrébb nem igazán lehet jutni, 3 évente lépsz magasabb fizetési fokozatba, amit kötelesek megadni.
Hirtelen ennyi.
a kategóriától függ, a közalkalmazotti bértábla megmutatja
a plusz juttatások meg teljesen helyfüggőek
van, ahol semmi sincs
van, ahol bérletet kifizetik, étkezési jegyet adnak, stb.
Nagy dillemában vagyok. Jelenleg nem vagyok közalkalmazott, de októbertől lenne rá lehetőségem, hogy váltsak.
Mennyit keres egy főiskolát végzett közalkalmazott, milyen egyéb juttatások vannak?
További ajánlott fórumok:
- Megéri-e jónak lenni?
- Kapnak valamennyi pénzt mostanában a közalkalmazottak?! + ban
- Ki lehet-e nevezni valakit közalkalmazottnak a diplomás bérrel és munkakörbe úgy, hogy nincs nyelvvizsgája a diplomához?
- 321/2008. (XII. 29.) Korm. rendelet, közalkalmazott vagyok D1 kategória, köteles megadni a munkáltatóm a 87.000Ft-ot?
- Szerintetek lehet az intézményvezető beosztottja a felesége vagy a lánya? Közalkalmazottról van szó. Jó lenne, ha lehetne.
- 50 év felett, 32 évnyi közalkalmazotti jogviszony után hogyan kezdjek új életet? A vicc- más miatt szünt meg a meló.