50 év felett, 32 évnyi közalkalmazotti jogviszony után hogyan kezdjek új életet? A vicc- más miatt szünt meg a meló. (tudásbázis kérdés)
Hasonló munkakörben dolgoztam, és nekem is megszünt a munkahelyem. Tudom, milyen nehéz feldolgozni, én 52 éves voltam akkor. De nem adtam fel. Mentem, minden hirdetésre, ami csak létezett a munkaügyi központban. Amíg végül kikötöttem mostani munkahelyemen, ahol 10 éve dolgozom és 3 hónapom van hátra a nyugdíjig. Teljesen más munka, teljesen más munkakör, és nagyon távol állt az érdeklődésemtől is. 6 hónapos volt a tanfolyam, amit el kellett végeznem, (52 évesen) nem volt könnyű, de sikerült. Te se add fel! Juszt, se! Menni fog! Fogat összeszorítani és akarni kell!
szerintem ez nem hiba,csak nehéz eldönteni mikor ártasz magadnak vele
Nagyon sajnálom ami veled történt. Becsülendő és tiszteletreméltó a munkád. Lehet, hogy nem sokat segít, de a www.kozigallas.gov.hu-n szoktam nézegetni állásajánlatokat, hátha találsz rajta számodra megfelelőt. Jómagam is közalkalmazottként dolgozom. Sok sikert kívánok neked a továbbiakban:)
Szerintem nem csajó,de biztos is volt! Nos én nem tartozom közzétek,de!!A gyerekeim igen! Már bánom ,hogy nem valami más felé írányítottam őket! De a politikus pály egyiknek sem jönne be. ŐSZINTESÉGRE neveltem őket:. Ez ma a nagy hibám!!
valamit félreértettél, én már nydíjas vagyok vagy nem nekem akartál irni
Tudod az "egész jó fizetés"mennyi?30 éves munkaviszony után a nettóm most 88.000 Ft.Mondjuk viszonyítás kérdése mi számít jónak.Én inkább a biztosat mondanám.A 13 havival volt 6 ezerrel több.De hát most ez nincs.
Én is pedagógus voltam.
Közben elvégeztem a mérlegképes könyvelői tanfolyamot.
Te is gondolkodhatsz valami hasonlóban.
Hová meneküljön??
A verseny szféra még kiszámíthatatlanabb.
Szerintem te jó helyen vagy. A mai világban viszonylag biztos állás, egész jó fizetés.
Ha váltanál biztos "koppannál".
Bocs, nem martiannak címeztem, hanem n. évának!
Azt ezt megelőző, vagyis a régi helyedre nem tudsz visszamenni?
Nem tudom, mindenhol azt olvasni, hogy nem lehet hozzáértő emberhez jutni ebben a témakörben...:-(((
:((
így pláne meg kellett volna gondolod, hogy ne vállalj kockázatot akármilyen régi és jó barátról van szó
mert ahogy kiveszem a szavaidból bedobta törülközőt, és ezzel téged is bajba hozott önhibáján kivül
Ha van pécsi köztetek, gondolom, rám ismertetek.
Köszönök minden ötletet, gondolatot, talán kipattan az " égi szikra "! Ami most még nem igazán született meg. Jelenleg a dermetség, a kétségbeesés jellemző. Ja: s hogy tekerjek még a témán- özvegy vagyok, férjem 9 éve halt meg balesetben. Ilyen nincs, igaz?? Pedig van.
pár éve még jó volt közalkalmazottnak lenni, ma már szinte szégyen ( eü.oktatás stb ).
Sajnos úgy tűnik az államnak is teher a közalkalmazottak megbecsülése.Én 40 év után végre nyugdíjba mehettem ,már nagyon vártam mert féltem a munkanélküliségtől.Kívánok Neked kitartást. És aki csak teheti meneküljön a közszférából hacsak nem képviselő vagy valami ilyesmi.
Pécs,,,ott talán nehezebb, mint a fővárosban, de biztosan nem lehetetlen...
Ha fogyatékosokkal foglalkoztál, keresd meg az összes szervezetet, legyen az alapítvány, civil szervezet. Ott nem feltétlenül a fiatalokat keresik, hanem a tapasztalat, a munka szeretete számít. Fontos, hogy melyik régióban laksz?
25 évig dolgoztam egy helyen. Egy igen kedves kollégám, akivel már kb. 18 éve dolgoztam együtt, megnyert egy igazgatói állást. Vitt magával, én pedig szívesen mentem- szeretem a kihívásokat. Aztán olyan dolgokba botlottunk, amiket kezelni nem tudott, fél !! év után megfutamodott. A "régiek" ennek örömére olyan megalázó, lehetetlen helyzetbe hoztak, hogy menni kellett.
nemetheva55@citromail.hu egy cipőben járunk?
Úgy fogalmazott "más miatt", azért kérdeztem én is, mi/ki volt a konkrét ok...
Én köztisztviselő vagyok 20 éve,és sokat foglalkoztam a gondolattal,hogy váltani kéne.De a korom és a gyávaságom visszatart.Pedig valaha én is nagyon szerettem a munkám.Jó lenne tudni Te miért hagytad ott a pályát?
ÉN IS KÖZALKALMAZOTT VOLTAM.. MOST ÉN IS MELÓT KERESEK..
MSN CÍMED MEGADOD SZÍVESEN BESZÉLNÉK VELED
Pedagógus vagyok, szociális ágazatban dolgoztam, fogyatékosokkal -25 évig, imádom őket!!, s ebben az átkozott utolsó évben a fogyatékosok mellett pszichiátriai illetve szenvedély betegekkel is foglalkoztam. SZERETTEM A MUNKÁM !!!
50 év felett, 32 évnyi közalkalmazotti jogviszony után hogyan kezdjek új életet? A vicc- más miatt szünt meg a meló.
További ajánlott fórumok: