Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Medvehagymás pogácsa /tavaszi csemege/ recept

Medvehagymás pogácsa /tavaszi csemege/ recept

A Medvehagymás pogácsa /tavaszi csemege/ hozzávalói:
50 dkg finomliszt
2 tojás
25 dkg ráma margarin
1 pohár (2 dl) zsíros tejföl
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 tk cukor

1 csokor medvehagyma
reszelt sajt


A Medvehagymás pogácsa /tavaszi csemege/ elkészítési módja:
1.A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és a tejfölt, amit szintén belekeverünk. Beletesszük a sót, a sózással figyelnünk kell, mert nem ízletes a sótlan pogácsa. 2.Langyos tejbe tesszük a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne. 3.A megfuttatott élesztőt beleöntjük a masszába és az egészet összegyúrjuk. 4.Az apróra vágott medvehagymát szintén belegyúrjuk. A tészta állaga elég laza lesz. 5.A tésztát tálba tesszük és 2 órán át pihentetjük a hűtőben. 6.Majd kivesszük és lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd fél órára ismét a hűtőbe tesszük. A hajtogatást még kétszer/háromszor megismételjük. 7.Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, késsel formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne tegyük szorosan egymás mellé a pogácsákat, mert sütés közben még kelni fog. 8.A tepsibe helyezett pogácsákat - egy ecset vagy toll segítségével - felvert tojással megkenjük, és sajttal meghintjük. 9.180 °C-os, előmelegített sütőben, légkeveréssel 25-30 percig sütjük, míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A medvehagymás pogácsa /tavaszi csemege/ elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook