Meddig tart a dackorszak? (tudásbázis)
A hisztiző gyereket nem szabad tudomásul venni! Úgy kell tennie, mintha a gyerek hirtelen eltűnt volna. A gyerek ilyenkor figyelmet keres, és ne felejtse el: ha Ön ideges lesz, sír, vagy éppen büntet, ezzel megadja a gyerek számára a figyelmet, vagyis megerősíti a nem kívánt magatartást. Amikor a hiszti véget ér – ami egyébként nem vezethet eredményre! – beszélje meg gyermekével ami történt, és engedje, hogy a gyerek érezze: ha hisztizik, ezzel nem ér célt, sőt a számára oly fontos szülői figyelem is elvész..."
"Egyszerűen csak hagyni kell a gyereket, hogy tomboljon, és reagálni sem kell rá - illetve nem is szabad. Hadd csinálja, legalább kitombolja magát, persze azzal a feltétellel, hogy közben nem veri szét a helyet, ahol épp rájött a roham, és magában sem tesz kárt.Egy csak a probléma: ez a taktika a közértben még akkor sem épp üdvös, ha nem borítja magára a gyerek az összes babkonzervet, mert ugye a közönségnek meglesz a véleménye. Minthogy igazán jó kezelési mód tehát nincs, jobb is a megelőzésre játszani."
"1-2 éves korában még csak próbálkozik bizonyos cselekvéseket önállóan elvégezni, ekkor még elvárja a felnőtt segítségét. Az önállósulásihajlam 3 éves kortól nyilvánul meg fokozottabban. A feladat megoldások előtt „én magam”, „én akarom", mondja, és nem engedi a felnőtt segítő beavatkozását."
És végezetül az egyik kedvenc idézetem ami szerintem nagyon idevág:
„az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsáidat. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért..”
/A. De Saint- Exupéry: A kis herceg/
ajjjajjjj
nalunk csak 2 es 9hos de meg mindig!!!!!!!!!
vajon meddig meg?????
Az uramnak még most is tart, pedig már elmúlt 40:((
A kicsi fiam detto! Elmúlt 7, de szőrnyű!:(
Hát ettől félek én is!2 éves a lányom,de hihetetlen milyen akaratos.Amit a fejébe vesz nem enged belölle.Figyelmét elterelni nem lehet mert egyszerűen nem érdekli más.
Megértem,én is ilyen voltam.Most vissza nyal a fagyi.Ha valami nem sikerül neki,harap./Nem engem hanem tárgyakba/
Én azért csináltam ,mert tehetetlennek éreztem magam és ott vezettem le!
2 és fél éves kortól kb. 18 éves korig!
Sitty-sutty elszáll az a pár év!
3-éves kortol probálkozik és tart kamasz korig ,
de örökké.
Helló! Nálunk (13) a dackorszak kitartott kb. 2. évtől egészen a kiskamasz korig, most de higgyétek el, most még annál is rosszabb. És még mindig úgy érzem, hogy napról napra hülyébb a gyerek. A lányom most 11, ő (még) normális. Nála a dackorszak is viszonylag lájtosan zajlott úgy 2-3 között. Ja, volt olyan, hogy a 2 éves fiam a sétálóutca közepén feküdt a földön, torkaszakadtából ordítva, én álltam mellette 8 hónapos terhesen, hogy legalább rá ne lépjenek, közben pedig az egész város az én gyerekemet nevelte ( és engem fikázott), adták as legjobb tippeket, hogy hagyjam ott, verjem meg, öntsem le hideg vízzel, meg hogy "micsodaanyajavannekihogynemszereti".
A mai napig örülök, ha más hülye gyereket is látok rajta kívül. Pedig okos, mert semmit sem tanul, mégis csak az énektanár piszkított bele a kitűnőjébe.
Fojtonos körforgás: még mindíg- már megint...
A végtelenbe és tovább...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit kell tudni egy 5 éves gyereknek és hogyan kezelendő a dackorszak?
- Óvodás kori dackorszak avagy kiskamaszok? Érezted már hogy nem bírok a gyerekemmel, nem fogad szót, nem hallgat rám? Mit teszel ilyenkor?
- 3 éves dackorszaka
- 2006. őszi gyerekek szülei! Ti milyen problémákkal küzdötök éppen most?( dackorszak, hiszti, feleselés, csúnya szavak, stb.)
- Hogyan éljük túl a dackorszakot?
- Kikészít a dackorszakos gyerekem, egész nap az aurámban...