Kikészít a dackorszakos gyerekem, egész nap az aurámban... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Mondjuk, úgy, hogy egyedül vannak a feladatra... 99%-ban az anyák. Régen ez másképp volt. Több generáció élt együtt, aminek sok negatív "mellékhatása" is volt, de pozitív is - volt "hadra fogható" nagymama vagy más nőrokon, aki segített az anyának, így ő nagyobb eséllyel őrizte meg az ép eszét.
Nem kell ítélkezni.
Ez az utolsó két komment...álszent szánalmas.
FI! Kitartas, próbálj néha 1-2 órára kiszabadulni.🙏
Elképzelni sem tudom hogy juthatnak el szülők ide.
Vagyis de, de inkább nem írom le,nem azért mert csúnya,nem akarok ítélkezni.....
Majd eljön az az idő, mikor visszasírod ezt a korát, amikor csak ül a számítógépnél, vagy a telefonját nyomkodja, és alig szól hozzád, vagy alig lesz otthon, mert a barátokkal akar lenni.
Azt szoktam mondani, hogy mindenki legyen sokat a gyerekeivel az első 10-12 évben, mert a kiskamaszkortól már nem a szülőkkel, nagyszülőkkel akar sokat lenni a gyerek. Persze minőségi időre gondolok, a mesélésre, beszélgetésekre, közös programokra, kirándulásokra.
Szerintem a serdülőkor sokkal nehezebb a szülőnek, mint a kisgyerek dackorszaka.
Bizony vannak nehéz időszakok!!!! Mi is éppen ezt a korszakot éljük és vmikor tényleg nem könnyű! Főleg ha ezek a rosszabb napok egybe esnek az én nehéz napjaimmal….na az az igazi katasztrófa számomra 😂 De elmúlik ez is egyszer és jön más korszak 🤪😂
Kitartást nekünk 😉
Ezt túl kell èlni!
Ne hidd hogy jobb lesz.
Lesz más ami dühítő lesz!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit kell tudni egy 5 éves gyereknek és hogyan kezelendő a dackorszak?
- Óvodás kori dackorszak avagy kiskamaszok? Érezted már hogy nem bírok a gyerekemmel, nem fogad szót, nem hallgat rám? Mit teszel ilyenkor?
- Meddig tart a dackorszak?
- 3 éves dackorszaka
- 2006. őszi gyerekek szülei! Ti milyen problémákkal küzdötök éppen most?( dackorszak, hiszti, feleselés, csúnya szavak, stb.)
- Hogyan éljük túl a dackorszakot?