Óvodás kori dackorszak avagy kiskamaszok? Érezted már hogy nem bírok a gyerekemmel, nem fogad szót, nem hallgat rám? Mit teszel ilyenkor? (beszélgetés)
sziasztok nem tudom tudtok e segíteni a kisfiam októberben lesz 4 éves.De most pár napja ütöget csikar ,egy ideje már nem fogad szót ellenkezik.
Ez az ütögetés szerintem az egyik ovodatársuktól jött aki ezt csinálja állandóan.
Ti hogy háritanátok el vagy hoyg szoktatnátok le?
Ha valmi nem teszik neki földhöz vágja magát és hisztizik,ez kb 2 hete megy.:(
tanácstalan vagyok.
Sziasztok!
Nekünk most a 4,5 éves fiunkkal vannak problémáink. Már sokféle megoldást kipróbáltunk, de egyelőre sikertelenül:( Azért minden nap megvan a próba. Hátha előbb-utóbb bejön valamelyik:)
Szerbusztok,
kíváncsi lennék a véleményetekre:
Egy gyermekotthonban dolgozom, van ott egy 11 éves kisfiú. Nagyon okos gyerek. Csecsemőkora óta otthonban él, az édesanyja meghalt a szülés közben, édesapja ismeretlen, nincs egy rokona sem. Szóval minden rendben lenne vele, de ő állandóan elcsavarog. "Kinti" barátokat keres, imád görkorizni, meg hokizni télen, és képtelen betartani a házirendet. Van úgy, hogy reggel fogja magát, nem szól senkinek, csak lelép és nem jön haza egész nap. Mindenről nagyon-nagyon értelmesen el lehet beszélgetni vele, ezért is meglepő, amikor ilyet csinál. A nevelője már a haját tépi. Hat évesen egyszer kiránduláson megszökött az akkori kislány barátnőjével az erdőbe. Éjfélkor találtunk rájuk, amikor már mindenki rémeket látott és szétidegeskedtük magunkat. Akkor az igazgató hirtelen felindultságból elfenekelte, és úgy látszott, ez hatásos is volt, tényleg megbánta, amit tett, mert évekig csend volt. De most kiskamaszként megint rájött a csavaroghatnék. Be kellett már menni érte a BKV-hoz, mert késő este bérlet nélkül utazott, állandóan kapuzárás után ér haza (nem kísérgethetjük mindenhová, nincs annyi nevelő), de minden leszidás, büntetés után úgy nézett ki, hogy tényleg megbánta, de most megint elment a barátaival görkorizni és csak késő éjjel ért haza, mert megint leszállítták a HÉV-ről mert nem volt jegye, lekéste az utolsó trolit, etc. A nevelője szerint ki kellen porolni a nadrágját, mert már semmi nem hat, se szép szó, semmi, és a végén még kárt tesz magában. Mi csináljunk vele?
de hallja hidd el!!!!
csak amig eltudja veled hitetni hogy öt nem érdekli te mit mondasz addig ő nyer!!!!!!!!!!!
megvárja amig téged már nagyon dühit a dili vagy csak szeretnéd hogy elhalgasson és akkor te fogsz engedni.ők ezt nagyon tudják! különben is hadd hisztizen kicsit,levezeti a feszültséget te meg gondold azt hogy ez ebben a korban pont igy jó,és akkor majd nem zavar talán annyira.
szerintem ilyenkor mond neki hogy ,jo kiabálj de amig kiabálsznem beszélek veled,hamar abbahagyja mert nagyon is szeretné hogy beszélj vele!!!nálunk is volt ilyen,ott hagytam éss nem voltam hajlando addig hozzászolni amig üvöltözve akart beszélni hozzám.semmi baja nem lessz ha hagyod egy kicsit "főni a saját levében" ne hidd hogy ő ezt élvezi,be fogja fejezni!
másik dolog ami nekem bejött és tanultam is,pedagogus asszisztens a szakmám,hogy ha valamit nem annak rendje szerint csinál,pl:öltözködés,akkor az ösztönzés az utánzásra nagyon sokszor bejön,elmeséltem neki,söt meg is mutatam hogy én hogyan csináltam mikor ekkora voltam és ök nagyon akarnak ránk hasonlitani az oviban oeddig megmutatni hogy az anya meg az apa ezt igy csinálja.egy probát megér!!!!
Sziasztok!
Ez a kor sajnos nálunk is jelen van. A kisfiam 4,5 éves, de nagyon nehéz eset tud lenni. Néha már úgy érzem magam mellette, mint egy hülye, aki egy süket emberhez beszél. Akár mit mondok, ha neki épp olyan a kedve, az istenért sem fogad szót, néha már ott tartunk, hogy ijesztgetnem kell. amúgy meg nagyon aranyos, segíto, hatalmas szívvel rendelkező kisgyerek, de amikor a hiszti elkapja!!!
persze lehet én is fáradtabb vagyok, mert a második babánkat várjuk.
Vn egy jó műsor a Visast 3-on:Segítség gyerekeim vannak
Érdemes néha belenézni.
Sziasztok!
Nálunk is megvan a "kiskamasz" kor: a nagyobbik fiam 5,5 éves, és nagyon hisztis tud lenni. Talán már kezd kilábalni belőle, ritkábban a rohamok, de egy időben naponta többször előjött. A legrosszabb, hogy nem azért hisztizik, mert nem kap meg valamit, azt még tudnám kezelni. Hanem azért, mert a fejébe vesz valamit (hogy mondjuk a papírból hajtogatott fűnyíró gépével tényleg füvet fog nyírni), és ha nem úgy van, ahogy elképzelte, akkor jön a hiszti. Olyan dolgokra, amiket nem tudok neki megoldani.
Egy időben aztán kitalálta magának (bár lehet, hogy az oviból hozta az ötletet), hogy amikor rájön a hiszti, kér egy zsebkendőt, meg egy pohár vizet, és így lenyugszik. Ha ez sem segít, akkor a szobájába küldöm, amíg abbahagyja.
A kicsi 2,5 éves, ő meg dackorszakol.
Néha tépem a hajam, ha mindkettő rákezdi...
Hát nem tudom, örüljek-e , hogy ennyien írtok:S(így legalább meg lehet osztani a tapasztalatokat)...
De így tudom, hogy nem csak az én gyerekem nehéz eset...
Én addig nem beszélek vele amíg teljesen le nem nyugodott.Tudja, hogy csak így lehet tisztázni a dolgokat.Muszáj vele következetesnek lenni mert rettenetesen elven, önfejű.De ha hagyom hogy Ő is elmondja, hogy szerinte mi volt a baj, nem csak rázúdítom a saját elvárásaimat, akkor sokkal könnyebb kezelni.
Az üvöltéssel nem lesztek előrébb.Eljön az az idő amikor majd Ő is csak üvöltve fog veled beszélni.
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök én is! Imikém 4 éves lesz. Kb 1 éve teljesen megváltozott,na előtte sm volt kisangyal,de amiket most művel....
Pakol,rámol, állandóan öltözködik,felvesz egy nadrágot,pólót,zoknit,bugyit,kb fél óra múlva mindenből újjat. Ezt játsza egész nap.Abban a fél órában pedig mindent szétszed,széttép,eltör stb.Az utcán nem lehet vele menni,mert mindíg van valami baja.Sajnos még nem beszél tökéletesen és amit szeretne őrjöngve mondja el.
Az oviban jó kisfiú,de néha ott is előjönnek ezek a dolgok!
Na én eldöntöttem ,hogy elviszem pszichológushoz,mert egyszerűen nem bírok vele.Ez kb 2 hónapja volt.NAGYON SOKAT segített a dilidoki,de folyamatosan járnunk kell hozzá.
Sokkal nyugodtabb a gyerek.Hozzáteszem,hogy az agydoki javaslatára visszaadtuk a cumit.De nem bánom,mert sokkal könnyebb "dolgom" van így.