Meddig nem érheti víz a friss tetoválást? (tudásbázis)
köszönöm válaszod :)
nekem már van egy tetoválásom, azzal semmi gond nem volt. ez ami megfakul (és van része ami kijön!) a bokámon van. és tetováló csinálta :) már 2x. de most gyógyul és nagyon ugy néz ki h fele megint rossz, úgyh... nem tom mi tévő legyek :S
Az csak közhiedelem, hogy van kozmetitai, ami majd eltűnik. Talán 90-es évek végén etették ilyen hülyeséggel az embereket. És nem tűntek el, csak megkoptak és főleg elmosódtak.
Az a helyzet, hogy az arc sokkal jobban gyógyul, mint bármely más testrész, ezért van esély rá, hogy egy kevésbe mély smink tetoválás fakul, majdnem eltűnik vagy hosszas és drága lézeres kezeléssel eltűntethető. De ott van a vagy nem. Hány ocsmány nő van, aki több, 10 mint éve jó vastagon, asszimetrikusan körbevarratta a száját. Mára el is mosódott, és úgy néz mi, mintha csokimaszatos lenne :P
Meg én óvatos lennék a kozmetikusokkal. Eleve általában nincs olyan rajztudásuk, mint egy jó tetoválónak, meg gyakorlata sem lesz soha annyi. Főleg, ha egy olyanhoz viszonyítjuk, aki a tetoválószövetség tagja, mert ahhoz jó pár megfelelő minőségű tetoválást be kell mutatni. Én hiszek abban, hogy mindenki maradjon a saját asztalánál.
Sajnos van, akinek nem marad meg a bőrében. Egyik barátomnak is többször át lett húzva a hátán, de kifakul. Hiába varratja újra akár még 3szor, akkor is fakó lesz (alig látszik).
igazából nem értem, mit értesz kozmetikai tetováláson? számomra azt jelenti hogy valaki kitetováltatja pl a szemöldökét. annyira nem értek hozzá :)
Ez egy kb. 2x2es minta. bokámon.
kifejted?
hello!
nekem most lett meg a 2. :) a bokámra :D 3 hete... már kétszer rámlett rakva mert nekem nem elég h 2 hétig gyógyul, még ki is jött pedig aztán.. hát ja boka :) bár most is kijött kicsit ugyh asszem megint rámlesz rakva :D viz érheti csak ne ázzon fel. nekem pár másodpercig érte mégis kijött. nem teljesen, csak eléggé... :S
A tetoválást úgy kell kezelni, mint egy felületi hámsérülést, kisebb horzsolást. A kötés eltávolítása után a felületet langyos vízzel átmossuk, és jól megtisztítjuk a megszáradt területet, hámosodást elősegítő krémmel vékonyan bekenjük. A műveletet naponta 2-szer ismételjük. A gyógyulás folyamata kb. 5-10 nap. Ez idő alatt kerüljük a testfelület áztatását (otthoni fürdőzés, uszoda, szauna), inkább a tusolást javasolnám. Továbbá mellőzük a napozást és a szoláriumot (mert esztétikailag károsan befolyásolhatja). A varosodás alatt tartózkodjunk a dörzsöléstől és vakaródzástól. Ha bármi gondot, problémát észlelsz, mindenképp jelezd a tetováló mesternek!
A legmegfelelőbb évszak a tetoválás kivitelezéséhez az őszi-téli-tavaszi hónapok, mivel így a bőrt kevesebb külső behatás éri, ami befolyásolná a tetoválás minőségét.
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- A friss tetoválásom szinte semmit nem fájt, de másnap elég kellemetlen, fájdalmas, ez normális?
- Valaki tudja, hogy akkor most hogyan is ápoljuk a friss tetoválást?Fóliázzuk vagy ne?
- Friss tetoválással lehet sportolni?
- Friss tetoválást milyen krémmel kell kenni?
- Szemöldöktetoválás frissítése Budapesten