Másnak is több a gyomorsava, mióta fogyókúrázik? (tudásbázis)
Sajnos sokaknál előfordul, hogy az étrend brutális megváltoztatása után a szervezetünk önkéntesen védelmi reakcióba kezd.
Ezért is nagyon körültekintőnek kell lenni a fogyókúrákkal, diétákkal. Szerintem nem véletlen, hogy a diétákat dietetikusokra bízzák, hiszen ha elkezdünk túlzottan egyoldalúan táplálkozni, akkor azonnal fellép valamilyen tápanyagnak a hiánya, esetleg valamely másból pedig a jelentős többlet.
Az elsődleges reakció a táplálkozásmód megváltoztatásában általában a gyomorsav túlzott termelődése.
Én nem tartom jónak az interneten elérhető diéták szabad, otthoni alkalmazását, mert maradandó problémákat okozhatunk a szervezetünknek. Ez mondjuk az én véleményem, más akár másként is láthatja, akár tapasztalhatta is. Én nagy kockázatot látok benne.
Szóval vigyázzatok magatokra,csak óvatosan mindennel.
Akkor is feljöhet a sav a torokba, ha az ember lefekvés előtt túleszi magát!!
Este 6 után nem szabadna enni.
Lehet, meredeknek fog tűnni, amit most írok. Nekem reggeli tokokfájásként szokott jelentkezni. De igazából úgy néz ki, hogy nem sok a sav, hanem éppen kevés. A nyelőcsőbe 1 csep is sok, oda valóban nem szabadna kijutnia. Hogy mitől jut ki? Mert tökéletlen az emésztés, és megkel a gyomor tartalma, mint tészta a kelesztő tálban. Nekem abszolút elmúlt mióta nem eszek kenyeret vagy tésztát. A sors iróniája, hogy nyers zöldséget nagy tételben fogyasztok, meg sok fehérjét, ahhoz pedig kell sav, bika adag. Eleinte a nyers zöldségekkel nem birkóztam meg könnyedén, sokat pároltam, főztem, sütöttem. Mára viszont bármennyit játszva megemésztek, és nyoma sincs a gyomorégésnek, meg a reggeli torokkaparásnak....
Van itt egy cikk, nagyjából ugyanezt leírja, ezt nem kommentálom, személyes tapasztalataimat meg leírtam feljebb. Viszont engem a saját tapasztalataim meggyőztek, én elfogadom a cikk álláspontját.
Köszönöm szépen!!
Sajna nekem 30 kg kell leadnom, és meg is nézem amit ajánlottál!
szia
szerintem egyél ami jól esik, csak a mértékre figyelj, legyen béke a lelkedben.
És nem lesz gondod a gyomorsavaddal, de ha gombócot érzed a torkodban, egy mokkás kanál( kicsi) szódabikarbónát kapj be és igyál rá vizet, rendet rak a gyomrodban, de a citrom is segit, lugositani.
és ha kilókat szeretnél leadni , jókedvüen akkor javaslom az anyagcsere mérésen alapuló neten: metodic módszert.
sok sok sikert és kitartást
Vegyél Sipszódát és étkezés előtt vegyél be mindennap 1 szemet.
(Nekem segít)
Én minden este szenvedek a savammal, de csak mióta fogyókúrázok 5 hete. Normális ez?
Nálatok is van ilyen aki fogyókúrázik?