Más is kap fizetéssel majdnem egyező táppénzt? (beszélgetés)
Hány adag tp papírt attál le? Milyen dátumok voltak rajta? A nőgyógyász vagy a háhiorvos adja?
Szerintem is több nap volt rajta, azért lett több. A következő hónapban majd kevesebb lesz, ezen ne aggódj! :)
Mennyi a táppénz összege?
Csak az jogosult táppénzre, aki fennálló biztosítási jogviszonnyal rendelkezik, valamint pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett. Ez utóbbi a bruttó jövedelem 3 százaléka, a táppénz alapját pedig éppen e jövedelem adja: a biztosításban töltött időtől függően a kapható összeg a napi átlagkereset 50 vagy 60 százaléka. E tekintetben a vízválasztó a 730 nap folyamatos biztosításban töltött idő, amely felett már 60 százalék az arány. Ha viszont ez az idő a 180 napot sem éri el, akkor a minimálbért veszik alapul a végösszeg kiszámításakor. Fontos kitétel, hogy a táppénz napi összegének is van maximuma: a minimálbér kétszeresének harmincad része, azaz 2017-ben kereken 8500 forint.
60% sajnos.
Ha valakinek nincs meg a 180 biztosított napja, akkor 50%.
Ez érdekes! 1-31 ig voltál táppénzen?
Mert ha 2 hónapra esik, akkor nem tudom, hogy van..., de gondolom a 30 nap lejárata után ez esetben is korrigálni kell.
Én is kiszámoltam, hogy ha 30 napig vagyok táppénzen, akkor annyival kapok kevesebb fizetést, amennyit akkor kapnék, ha 3 napot lennék...Tehát, alig kevesebb...
Vagy...
Vagy munkahelyi vagy utibaleset esetén...
Ez azért van, mert a 30 napot meghaladó táppénz esetén már a hétvégét is fizetik, ráadásul nem vonnak TB-t.
Ha csak néhány napot vagyunk Táppénzen, akkor a fizetés x százalékát kapjuk, ezért kevesebb, de ha megkapjuk ezt hétvégére is, akkor alig kevesebb a fizetésünk.
További ajánlott fórumok:
- Webáruházban rendeltem előre fizetéssel, de nem kaptam meg a terméket. Írjatok tanácsokat!
- Vállalkozók!Mi történik, ha kések valamennyit a járulék fizetéssel?
- Kit mennyi fizetéssel utasítottak el Babaváró hitel esetén?
- Tudtok ajánlani belföldi, családbarát nyaralási lehetőséget, reális áron, esetleg SZÉP Kártyás fizetéssel?
- Most végeztem középiskolában, megyek továbbtanulni szeptembertöl ha felvesznek. Jul 22-én derül ki. Ilyenkor a TB fizetéssel mi a helyzet?
- TB járulék fizetéssel kapcsolatban, tud valaki információt adni?