Márványsajtos pulyka recept
60 perc
A Márványsajtos pulyka hozzávalói:
70 dkg pulyka mell
25 dkg Márvány sajt (nem Mizó, mert az kesernyés lesz)
1 csokor petrezselyem
15 dkg füstölt szalonna
1 ü. muskotályos bor
A Márványsajtos pulyka elkészítési módja:
A pulykát és a szalonnát felszeletelem, a petrezselymet felaprítom és a sajtot elmarzsolom. Egy sütő tál (jénai, kacsasütő, római tál)alját kirakom a felszeletelt szalonnával és elkezdem rétegezni rá a többi hozzávalót a következő sorrendben, amíg el nem fogynak:hús, morzsolt sajt, petrezselyem. A legtetejére már nem teszek petrezselymet, mert megégne. Az egészet felöntöm a borral úgy hogy, háromnegyed részig töltse fel. (A maradékot jóízűen el lehet szopogatni amíg el nem készül.)Lefedem alufóliával, vagy az edény tetejével és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 60-70 perc alatt készre sütöm. Köretként én francia krumplit adok hozzá. Mi Szenteste ezt szoktuk enni. Jó étvágyat!
Ha a krumplival együtt tesszük be, egyszerre sül meg és lehet is tálalni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bezica, 2006. nov. 23. 15:14
A márványsajtos pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.