Maradnátok állásban ezek után? (beszélgetés)
Sokszoros céges csalás?
jééé
Ugyanezt nyitotta 23.an a noklapjan ..ott is ismerik : 0 valasz
En nem hinnem, hogy ezt barmekyik vallalkozo vagy ceg meg merné tenni. Az okirathamisitas reszt es hogy alahamisitjak helyetted.
Ezen vergodsz itt minimum 2 honapja. Ha tenyleg igy volt, jelentsd fel oket es keress masik munkat.
Szerintem meg nagyon is jó helye van. Annyi szabadidővel, hogy még munkaidő alatt is ilyen kitalált sztorikon jár az esze, és ezzel foglalkozik, minthogy a munkáját végezné.
Vagy éppen ezért nem véletlen, hogy le-százalékolták????
Érdekes, annyira okos vagy, mégis egy hülye, aki a nem is tudom hanyadik fórumot indítja ugyanarról.
Persze biztos van pár ember, aki nem jár a fórumra rendszeresen, neki még új lesz a problémád, de a legtöbbünk már roppan unja, főleg hogy állandóan mindent megmagyarázol, de valójában nem teszel, és nem is akarsz tenni semmit, csak siránkozol, és sajnáltatni próbálod magad, csak éppen senki nem sajnál...
"Pl ha a cég minimálban futtat engem, és a szerződésben meg az van hogy X munkakörben vagyok akkor a nav bizony megkérdi hogy ezzel a munkakörrel kedves munkáltató a mimimálbér hogy fér össze?"
Nem hiszem hogy a NAV-ot ez érdekli. Hány és hány ember dolgozik képzettségénél alacsonyabb munkakörben és munkabérért.
Ha ennyire dühít a dolog, akkor viszont munkaügyi bíróságra menj, az egyoldalú szerződésmódosítás miatt, amelyben neked kell bizonyítani hogy az nem a te aláírásod és az akaratoddal ellentétes.
Velem ne vitázz kedves, én "szakmabeli vagyok" és régi motoros.
Vitázz a munkáltatóddal, vagy jelentsd fel, ha az jobban tetszik, de itt velünk szemben hiába is erősködsz, nekünk nem oszt, nem szoroz, hogyan döntesz.
Írtunk véleményt, ha neked az nem tetszik, tégy saját belátásod szerint.
Ha ilyen szemetek voltak veled, abban a percben felmondanék!!
(Nem velük tolsz ki, azt tudod ugye?)
"A nav nem kéri a munkáltatótól a munkaszerződést"
ez megint HATALMAS TÉVEDÉS mert KÉRI-HA ÉN BEJELENTEM A CÉGET ők bizony bekérik a szerződést is.
Pl ha a cég minimálban futtat engem, és a szerződésben meg az van hogy X munkakörben vagyok akkor a nav bizony megkérdi hogy ezzel a munkakörrel kedves munkáltató a mimimálbér hogy fér össze?
MOndom HA bejelentést kapnak.
A nav nem kéri a munkáltatótól a munkaszerződést, úgyhogy itt Kedves a történeted erősen sántít! A havi bevallás-nyomtatványon jelenti a dolgozónak kifizetett bért, és az utána fizetendő adók, járulékok összegét, amit majd keményen bevasal a munkáltatón.
Mit gondolsz, különben hány millió munkaszerződést őrizgetne a nav?
"mint a kötelező minimálbér, különben ezt nem merték volna megtenni"
ez tévedés, mert szakképzettséget igénylő munkakörben vagyok szakképzettséggel így nekem alsó hangon is a GBM járna, nem a minimál. Már megbukott amit mondtál.
Ezek szerint a béred minimum 30 %-kal magasabb volt, mint a kötelező minimálbér, különben ezt nem merték volna megtenni, pontosan a nav miatt.
Ott lehet őket hagyni, fel lehet mondani, de akkor még a maradék 70 %-ot sem fogod kapni. Miből fogsz élni????
"Irány a NAV"
MÁr VOLTAM.
A válaszuk SEJTHETŐ. Ők nem jogosultak annak eldöntésésre egy szerződésen valódi-e az aláírás.
Ők gazdasági hatóság és nem írásszakértők egyesülete.
Ha a cég mutat nekik egy szabályos(nak tűnő) szerződést ők el kell higgyék hogy azon az aláírás valód és a szerződés legitim mert nem jelenthetem se én se ők ki az ellenkezőjét.
Egészen addig amíg egy bíróság egy polgári peres okirathamisítási per eredményeként ennek ellenkezőjét nem mondja.
Na itt tartunk.
Már olvastuk vagy 5 fórumban a problémádat. Kaptál is véleményeket, tanácsokat.
Most mi változott az előző fórumokhoz képest?
Mi nem tudunk dönteni helyetted.
De itt se tudunk mit tenni...
Irány a NAV
az élet írja a leszebb meséket, de az ügyfélkapus nav-os adatokon nincs mit magyarázni.
És azon se, hogy itt a kezemben az általam SOHA alá nem írt "új" szerződés másolata egy macskakaparással az aláírásom helyén.
Ezen nincs mint mellédumálni.
Maradnátok állásban ezek után?
Levették a béremet, írtak egy kamu szerződést az új bérről aláírták helyettem (okirathamisítás) és átjelentettek a NAVnál is
Tehát ezeket csinálták velem /ellenem
- levették a bérem egyoldalúan 30%kal
- a szerződésem ezt nem tette volna lehetővé hát írtak egy új szerződést az új bérrel
- és egyből alá is írták helyettem, mikor szóltam én nem vagyok hajlandó aláírni
- ez okirathamisítás
- és átjelentettek az új bérre a NAVnál is és erről se szóltak (ügyfélkapun rájöttem)
„csak” ezeket tették velem az utóbbi 2-3 hónapban
További ajánlott fórumok:
- Ezek után folytatnátok vele?
- Ti kivel maradnátok?
- Ti maradnátok ebben a kapcsolatban?
- Ti maradnátok egy olyan munkahelyen, ami három hónapja már fizetésképtelen?
- Önkéntes magánnyugdijpénztár: ha a várakozási idő letelte után egyösszegű kifizetés történt akkor az adóbevallásban hogyan jelenik meg?
- 2016. évben eladott lakás után az adózás hogyan történik? Az adóbevallásban hogyan kell feltüntetni, hogyan kell fizetni?