maradékos almás recept


6 db tojás
annyi maradék kenyérféle, hogy a tepsi alját beterítse
0,5dl tej
lekvár
4-5 alma
olívaolaj
A maradékos almás elkészítési módja:
Egy tálban elkeverem a tojásokat a tejjel. A tepsi alját kikenem olajjal. belemorzsolom a szikkadt maradék kenyérfélét a sütőedény aljára. Ráöntöm a tojásos löttyöt. Villával kicsit megnyomkodom, hogy jól átigya minden darabkáját a kenyérnek. Annyi lekvárt elterítek rajta, hogy vékonyan befeddje. Az almákat meghámozom és szeletekben a tetejére rakosgatom. 25 perc alatt a sütőben egy tepsi almás finomság készül el így.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: totyy, 2006. nov. 19. 15:54
A maradékos almás elkészítési módja és hozzávalói.