Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Manapság milyen szakmát választanátok 40 évesen érettségivel? fórum

Manapság milyen szakmát választanátok 40 évesen érettségivel? (beszélgetés)

18. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:17

A könyvelő + pü-i ügyintézővel nem nagyon tudsz mellé nyúlni.

Tantárgyai: könyvelés, pénzügy, statisztika, jog, mikro-makroökonómia, számítógépes ismeretek, pici programozás, levelezés.

Ezzel lehetsz könyvelő, pénzügyes, titkárnő, bármilyen irodai alkalmazott. Tovább is tanulhatsz, pl. lehetsz mérlegképes könyvelő.

Tanulhatsz házkezelést, hogy pl. közös képviselő lehess.

De mivel nem írtad le mit szeretsz, így nehéz ötletet is adni, a két említettel aránylag könnyű elhelyezkedni, főleg, ha beszélsz angolul, németül.

17. Enissa (válaszként erre: 11. - Levarosbukta)
tegnap 13:07

A régészek kutatnak pl. a kézi GPS készülékekkel a modern kutatások elengedhetetlen kellékeivel, ezek rögzítik a bejárók útvonalát és a talált leletek helyét.

A kulimunkát rábízzák a segédmunkásokra.

Ha érdekel olvass a Harris-mátrixról.

Pont a hétvégén néztem egy dokumentum filmet, hogy időszámításunk előttről találtak emberi csontvázakat, amelyeket még nem ismertünk.

Ha belegondolsz, semmit nem tudunk a földiélet keletkezéséről. Ezek a röntgenszerű készülékek és majd a továbbfejlesztett változataik, talán közelebb hozhatnak hozzá.

16. Hansika (válaszként erre: 8. - Levarosbukta)
tegnap 12:59

A megfelelö iskolai vegzettseg egy szakmänak sem vält eddig a hätränyära.

A nagyfoku müveletlenseg viszont mindenhol gyorsan kiderül.

15. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:52

Először találd ki, mihez van kedved, adottságaid, aztán abból válogasd ki, hogy mi az, amire nagy a kereslet.

Bármennyit is fizetnek, nem lehet egy életen át azt csinálni, amit egyébként utálsz.

Nekem pl. fizethetnének kétmilliót azért, hogy varrjak, nem csinálnám. De asztalos pl. szívesen lennék. Vagy cukrász.

14. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:52
Férfiként burkoló, vagy asztalos. Nőként akár fodrász, körmös, de én pl. könyvelő lettem. :)
13. vigyefene (válaszként erre: 11. - Levarosbukta)
tegnap 11:45

"Meg úgy egyébként van még egyáltalán valami amit nem találtak meg? :)"

Van. Az óceánnak csak kb. 5%-a van feltárva.

12. Hansika (válaszként erre: 11. - Levarosbukta)
tegnap 11:42

szerintem süt minden szavadbol a nagyfoku tanulatlansäg.

Hogy szepen fejezzem ki magam.

Fi-nek irogass es ne nekem.

Engem nem erdekel, hogy te mit csinälnäl.

11. levarosbukta (válaszként erre: 9. - Hansika)
tegnap 11:33
Semmi, de szerintem hót unalmas lehet hónapokig kisecsettel porolgatni a homokot mire talál egy nagy semmit. Ha jól belegondolsz a munka nagy százaléka fáradtságos kulimunka. Jól belegondolva akarna a fene régész lenni. Meg úgy egyébként van még egyáltalán valami amit nem találtak meg? :)
10. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:29

Mindenképpen olyat amivel önállósodni lehet és komplex szolgáltatást tudsz nyújtani. Ha nő vagy pedikűr-manikűr, műköröm, esetleg mellé fodrászat. Vagy varrónő, újabban megint nagy a kereslet rá.

Férfiként mint eunuch írta villanyszerelő, kazánszerelő, klímaszerelő. Ezekkel szintén lehet önállósodni. Az autószerelés már más tészta, mert ahhoz most már olyan géppark kell amihez milliós nagyságrendű beruházás szükséges. Hacsak nem akarsz valami szervizben minimálbérért tengődni.

Egyébként én ha még csak 40 éves lennék és lenne valamennyi kezdőtőkém két dologban gondolkodnék. Az egyik az állványozás, a másik meg a kosaras autó. Mindkettő bérbeadásával iszonyat pénzeket lehet keresni minimális munkával.

tegnap 11:18

a regesz az egy izgalmas szakma.

Ha en 40 lennek en az csinälnäm.

Mär megint mi a bajod az en szakmai velemenyemmel?

8. levarosbukta (válaszként erre: 7. - Hansika)
tegnap 11:15
Gondolom nem egyetemet akar elvégezni, hanem sima szakmát szeretne.
tegnap 10:25
Regesz
6. semleges (válaszként erre: 2. - Channa*)
tegnap 09:42
Ezt akartam én is kérdezni.
tegnapelőtt 22:54
Muzsikus (dob vagy gitár) vagy bokszoló.
4. Myra
tegnapelőtt 22:37
Attól függ mihez van tehetséged és kedved.
tegnapelőtt 21:15
villyanszerelő, autószerelő, kazánszerelő...
tegnapelőtt 21:09
Nő vagy férfi vagy?
tegnapelőtt 21:00
Mi lenne szerintetek jó választás?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook