Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Málnás-ribizlis gyümölcsleves - de hogyan? fórum

Málnás-ribizlis gyümölcsleves - de hogyan? (tudásbázis)


2013. jún. 19. 16:29

Én ilyen aprómagos gyümölcsöt külön főzök meg , mert nem mindenki szereti ha a nyelvén akad a sok mag , aztán szűröm , a meggyet is többnyire kimagozva főzöm bele , nem kell neki csak egy rottyantás , mert gyorsan szétfő . Készítek egy habarást v 1 cs vanília pudingból kevés tejjel , és ezt a lét sűrítem a leves levével kb 1 liternyivel , utána beleszűröm a levesbe állandóan keverve azt . Én addig félre szoktam húzni a gázról , míg belekeverem a sűrítőt . Utána épphogy felfőzöm , de közbe kevergetem , ne kapjon le az alja , ne leyen csomós . Ez így leírva sok , elkészíteni ennél egyszerűbb .

V sűrítem kukorica keményítővel , akkor a keményítőt csak hideg vízzel keverem ki , és ugyanúgy higítom , mint az előzőben .

Ha sok gyümölcsöd van , mosás után fagyaszthatod , mert az ilyen bogyósok hamar megpimpósodnak , megmosod , dobozolod aztán irány a fagyasztó , ugyanígy készíthetsz majd belőle levest , szószt , ilyen pokoli melegbe , direkt jólesik a hideg gyümileves . Ízesítheted egy kis vanilival , fahéjjal , szegfűszeggel , szerintem ezekbe a gyümölcsökbe a citromlé nem fontos , így is elég savanyú , viszont , ha van citromhéjjad , attól fini íze lesz nagyon . Én szoktam egészséges gyönyörű sárga citromhéjat is fagyasztani ha éppen olyat kapok , sajnálom kidobni , mert így kéznél van , ha kell .

3. EsztyMorgan (válaszként erre: 2. - Mmacus)
2013. jún. 19. 16:21
Köszönöm :) ki is próbálom legkésőbb holnap.
2013. jún. 19. 16:16

Én így csinálnám:

A meggyet kimagozni, feltenni kis cukros vízbe főni, bele csipet só, egy darabka fahéj, szegfűszeg. (Én teatojásba szoktam ezeket tenni.)

Főzőtejszínből étkezési keményítővel habarást keverni, ha felfő a meggy, hőkiegyenlítéssel hozzáadni, (akkor soha nem elsz csomós), és ekkor bele a málna és ribizni. Így nem fő szét és fini lesz. Én 1-2 karika citromot is szoktam bele tenni, a férjem úgy szereti.

Próbáld ki, lehűtve finom lesz!

2013. jún. 19. 16:09
Kaptunk egy rakat málnát és ribizlit. Arra gondoltam,h csinálnék belőle egy jó kis levest, de nem tudom hogyan: "főzzem" a gyümölcsöt vagy ne? Meg van még pár kg. meggyünk, arra is gondoltam,h azt is tennék bele...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook