Malauah (jemeni kenyerlepeny) recept
A Malauah (jemeni kenyerlepeny) hozzávalói:1 liter viz
20 gr eleszto
2 e k so
fel pohar cukor
masfel kg liszt
keneshez 200 gr vaj
A Malauah (jemeni kenyerlepeny) elkészítési módja:
osszekeverjuk az elesztot a langyos vizzel, hozzaadjuk a sot es cukrot,majd a lisztet es 5 percig dagasztjuk,amig egyenletes lesz.Nedves kezzel cipot formalunk es fel oratallni hagyjuk.A tesztat 5-6 reszre osztjuk es cipokat alakitunk.Erosen lisztezett deszkan egyenkent kinyujtjuk megkenjuk vajjal , hajtogatjuk es nehanyszor megismeteljuk,vegul kb 30 cm atmeroju legyen egyenkent sutjuk serpenyoben.
elejen nagyobb langon hagyom,hogy minel elobb felmelegedjen utana kozepes langon fedo alatt sutom,egy ido utan megnezem megemelkedett-e (ajanlatos magas ivu fedot hasznalni),ha igen ala nezek,hogy aranybarna-e ,ekkor megforditom es fedo nelkul sutom tovabb.Erdemes sutes elott vajjal kikenni a serpenyot.Ha megsult egymasra teszem es
koze papirtorolkozot. El lehet tenni a fagyasztoba. Lehet tejfollel, paradicsommal, par.paprikaval,de lehet csokikremmel, mezzel, mindenki
fantaziajara van bizva. Isteni finom.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2011. márc. 30. 06:25
A malauah (jemeni kenyerlepeny) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.