Mákos köles -Maris módra recept
A Mákos köles -Maris módra hozzávalói:1 csesze koles (en koles lisztet hasznaltam)
4 ek nyirfacukor
3-3,5 dl forro viz
1 csesze mak
1 csesze tozeg afonya vagy mazsola
1 uveg narancs lekvar (St Dalfour)
fahej, vanilia aroma
300 gr almapep vagy reszelt alma
szeletelt vagy durvara tort mandula
A Mákos köles -Maris módra elkészítési módja:
A koles lisztet elkeverjuk 2 ek nyirfacukorral es a vizzel, beleteritjuk a kikent formaba (nalam ez jenai)Erre tesszuk az almaval, a lekvarral, 2 ek cukorral es a vanilia aromaval elkevert daralt makot. Meghintjuk fahejjal es erre szorjuk a mandulat, hogy jol beteritse. 180 fokon kb 30 percig sutjuk.
En egyszeruen a lisztet tettem a jenaiba es raontottem a vizet, egy kicsit ovatosan kevertem. Vannak pontok ahol szaraz maradt, de ez nem zavart senkit. A leirasban a kulturaltabb modszer irtam :-)
Ha egesz kolest hasznalunk, megtisztitas utan egy ejszakara beaztatjuk, puhara fozzuk 2 ek cukorral, majd attesszuk a formaba.
Az eredmeny ajulasig finom. Ha a parod haragszik, kinald neki ezt, egybol megenyhul :-)
kepek:
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/0601/13208179.jpg
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/0601/13208180.jpg
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2012. jún. 1. 06:52
A mákos köles -maris módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.