Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-morzsás süti recept

Almás-morzsás süti recept

Az Almás-morzsás süti hozzávalói:
Kb 10 adag (2 english cake forma)
Alap:
200 gr vaj
3 negyed pohar cukor
3 tojas
1 tejfol, de a joghurt is nagyon megfelelo
2 pohar liszt+2 kk sutopor
1 kk van. aroma

morzsahoz:
3 negyed cukor
150 hideg vaj
2 pohar liszt
2 nagy zoldalma apro kockakra vagva


Az Almás-morzsás süti elkészítési módja:
Eloszor az almat egy keves vajon megparoljuk, a levet elparologtatjuk, felretesszuk hulni. A vajat a liszttel osszemorzsaljuk, hozzakeverjuk a mar elegge lehult almat. Az alaphoz: a vajat a cukorral kremszerure keverjuk, a tojasokat egyenkent hozzaadjuk, majd a van. aromat es a joghurtot is belekeverjuk, ezutan beleforgatjuk a lisztet. A sutoformakat 3 negyedig megtoltjuk az alapmasszaval, ra az almas morzsat es 180 fokon 40 percig sutjuk.

en tettem hozza egy ek mezet, a cukor mennyiseget lecsokkentettem osszesen egy poharra (fel p az alaphoz, fel p a morzsakhoz)
az almahoz tettem fel kk fahejat es fel kk szerecsendiot.
Isteni finom!!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-morzsás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook