Almás-morzsás süti recept
Az Almás-morzsás süti hozzávalói:Kb 10 adag (2 english cake forma)
Alap:
200 gr vaj
3 negyed pohar cukor
3 tojas
1 tejfol, de a joghurt is nagyon megfelelo
2 pohar liszt+2 kk sutopor
1 kk van. aroma
morzsahoz:
3 negyed cukor
150 hideg vaj
2 pohar liszt
2 nagy zoldalma apro kockakra vagva
Az Almás-morzsás süti elkészítési módja:
Eloszor az almat egy keves vajon megparoljuk, a levet elparologtatjuk, felretesszuk hulni. A vajat a liszttel osszemorzsaljuk, hozzakeverjuk a mar elegge lehult almat. Az alaphoz: a vajat a cukorral kremszerure keverjuk, a tojasokat egyenkent hozzaadjuk, majd a van. aromat es a joghurtot is belekeverjuk, ezutan beleforgatjuk a lisztet. A sutoformakat 3 negyedig megtoltjuk az alapmasszaval, ra az almas morzsat es 180 fokon 40 percig sutjuk.
en tettem hozza egy ek mezet, a cukor mennyiseget lecsokkentettem osszesen egy poharra (fel p az alaphoz, fel p a morzsakhoz)
az almahoz tettem fel kk fahejat es fel kk szerecsendiot.
Isteni finom!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2012. márc. 4. 05:52
Az almás-morzsás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.