Erzeki csokitorta recept
40 perc
Az Erzeki csokitorta hozzávalói:
150 g olvasztott vaj
masfel pohar cukor
2 tojas
250 ml tejszin
2 dl joghurt
1 es negyed pohar liszt
1 kk sutopor
fel kk szodabikarbona
fel pohar kakaopor( nem a cukrozott)
csokibevonat:
1 harmad pohar tejszin
80 g keserucsoki
Az Erzeki csokitorta elkészítési módja:
Felverem a tojasokat, amikor vilagosabb a szine hozzaadom a cukrot, tejszint, joghurtot.Belekeverem a sutoporral, szodabikarbonaval osszeszitalt lisztet. 24 cm-es kuglof formaba ontom es elomelegitett sutoben 170 fokon 30- 40 percig sutom, belul meg egy kicsit nedvesnek kell lennie. A bevonat anyagait osszemelegitem es a kesz tortara ontom.
Nalam a pohar 2 dl-es.A masfel pohar cukor helyett 1 poharral tettem, ebben a konyvben minden suti csopog a cukortol. Legkozelebb teszek bele vanilia- vagy rumaromat es reszelt citrom vagy narancshejat, ez utobbi nagyon finom izt ad neki. A narancs es a rumaroma egyutt sportszelet izere emlekeztet.
20 perc utan a torta belseje nedves volt, de az ize nyers jellegu volt, hagytam meg 5 percig, igy mar szaraz volt a tuproba, viszont a torta finom volt, hamar elfogyott!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2008. ápr. 26. 14:55
Az erzeki csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.