Mákos-almás kölessüti recept
Zsírszegény
A Mákos-almás kölessüti hozzávalói:
1 csésze köles
3 csésze víz
5 alma
1 csésze mák
1 csésze mazsola (vagy 1 dl méz)
fahéj -ízlés szerint
fél csésze zabpehely
fél csésze mandula/ dió
A Mákos-almás kölessüti elkészítési módja:
1. Az almákat felszeleteljük, csutkájukat kivágjuk. 2. Az almákat a fahéjjal, a mézzel (ha mézet használunk) és 3 csésze vízzel összeturmixoljuk. (Ha nem fér bele ennyi a turmixba, később is bele lehet önteni a vizet.) 3. A kölest megmossuk, és egy tepsibe öntjük, rá a mákot, amit szintén megmosunk. Erre mehet a mazsola (ha mazsolát használunk). 4. A kölesre és mákra öntjük a turmixunkat (most lehet még vizet hozzáadni, ha kell). 5. Tetejére szórjuk a zabpelyhet, mandulát és/ vagy diót. 6. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. 7. Melegen kásaként lehet enni, ha kihűlt, szeletelhető.
Én a turmix-ba tettem kb. 5 dkg. porédesítőt. Ez szerintem még elkélt bele...
A recept ugyan nem írja, de én kivajaztam és kiszórtam morzsával a tepsit mielőtt elkezdtem pakolni bele a rétegeket. Gyönyörűen kijött belőle a süti.
Furcsa volt a recept első olvasásra, meg elkészítés közben is, de a végeredmény valami eszményi! :)))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zsuzzsanna, 2012. jan. 30. 20:30
A mákos-almás kölessüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.