Vánkosfánk recept
A Vánkosfánk hozzávalói:4db tojás
12 evk tejföl
annyi liszt, amennyit felvesz
kevés cukor
pici só
1 cs. van.cukor
olvasztott vaj
olaj
A Vánkosfánk elkészítési módja:
A felvert tojáshoz adom a tejfölt, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy gyúrható tészta legyen. Vékonyra kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal és összehajtogatom. Ezt még 3x ismételem, de nem feltétlen kell pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, és derelyemetszővel vánkos formákat szaggatok. Forró olajban kisütöm, majd vaníliás porcukorral megszórom és tálalom.
Ízvilágra hasonló, mint a csöröge, de sokkal kevesebbe kerül és mégis kiadós. Képe a naplómban.
(Minden ami foglalkoztat:3762. Bejegyzés Vánkosfánk)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2012. jan. 29. 18:50
A vánkosfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.