Majonézes céklasaláta recept


1 db cékla
20 dkg alma
5 dkg torma
2 tojássárgája
fél citrom
1 dl fehér bor
1 teáskanál mustár
1 teáskanál porcukor
3 dl olaj
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipet só
A Majonézes céklasaláta elkészítési módja:
A céklát megmossuk,sós vízben puhára főzzük,majd vékonyan felszeleteljük,és kevés ecettel meglocsoljuk. A meghámozott almát lereszeljük. Majonézt készítünk:a két nyers tojás sárgájához mustárt,sót,citromlét adunk,és állandóan kevergetve hozzácsepegtetjük az olajat. Ízlés szerint porcukorral ízesítjük,fehérborral kissé felhígítjuk,végül keves tejföllel elkeverjük. A mártáshoz reszelt almát,és reszelt tormát adunk, óvatosan hozzákeverjük a szeletekre vágott ecetes céklához. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Halételekhez,egybesült bárány vagy szárnyasételekhez tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. febr. 23. 18:14
A majonézes céklasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.