Mai tinik: mi az amiért irigyelni és mi az amiért sajnálni lehet őket? (beszélgetés)
A mai világban sok nőnek valóban nagyon fontos, hogy jól nézzen ki. Ami azért van, mert máshogy nem kelünk el a munkaerő piacon. Szerintem ezt nem lehet az egyedülállókra korlátozni, sőt! Nagyon sok igazi egyedülálló nem is tudja ezt megvalósitani, hiszen abból az egy keresetből rezsit kell fizetnie és minimum 2 ember megélhetését biztositani. Van pár egyedülálló nő ismerősöm. Teljesen átlagosan néznek ki és előbb vesznek a gyereknek egy újabb ruhát, mint maguknak.
Hiába a sok szórakozóhely manapság, azt sajnos nehéz megfizetni. Régen ez egyszerűbb volt. és igen a szülőkkel van a gond, mert megengednek a gyereknek mindet. Hogy a rohanó világ miatt? Nem hiszem. Én is itt élek és a gyerekemnek igen is korlátokat szabok. Lehet nekem vannak kötélből az idegeim, de egy kicsit sem tud érdekelni, hogy az osztálytárs csak adidast vesz fel, ha én csak a winket tudom kifizetni.
Természetesen az én gyerekem is próbálta a többiek szokásait felvenni. Minek beszélgetni napi szinten és társai, de rájött, hogy fontos a család, mert látja, hogyan hullik szét sok család az általa elsőre jónak vélt szokások miatt.
Nehéz ma tininek lenni, mert más dolgok lettek a fontosak, amelyekből nem tanulnak meg sok mindent. Ezért tájékozatlanok, nem tudják, hogy a koruk alapján mi lenne a megfelelő. Én ebben teljes mértékben a szülőket hibáztatom, mert partnerek benne, nem téritik észhez a gyereküket, hanem támogatják.
Egyetértek! Bár az, hogy "nagyon sokszor éretlenül vágnak bele a családalapításba" ezzel nem teljesen értek egyet. Nézd, annak idején a lányok 16-18 évesen férjhez mentek, gyereket szültek és nem voltak éretlenek, sőt! Azok a házasságok egyben is maradtak. Csak a mai divat az, hogy minél később házasodok meg, minél később lesz gyerekem, mert "még előtte élni akarok".
Hányszor olvas olyat az ember, hogy a nő szülés után rögtön azzal kezd foglalkozni, hogy mikor nyeri vissza a régi alakját - ahelyett, hogy teljes erővel a picire figyelne - ezzel idegeli magát. És miért? Mert ezt várják el tőle! Ahogy kijön a szülőszobáról, máris legyen olyan alakja, mint lánykorában. Szomorú, hogy ide jutottunk!
A mesékkel is egyetértek! Ma mit kapnak a gyerekek "mese" címen? Ezeket a szemeteket, amik a CN-en is mennek? Ezeket még felnőtt fejjel is rossz nézni, nem gyerekként! Hol van már a Mirr-murr, Frakk és társai? Csoda, hogy ilyenek a mai tinik?
". A mai világban, a munka mellett, sok nőnek túl fontos az, hogy jól nézzen ki, túl fontos, hogy milyen ruha legyen rajta,"
A legtöbb nő azért nem "foglalkozik" a gyerekkel, mert ő és a férje is reggeltől estig robotol, hogy kifizessék a rezsit, hitelt, megélhetést.
sajnálom a mai fiatalokat, mert látják, hogy szinte mindent megkaphatnának, ha lenne rá pénzük. De felnőtteknek sincs munka, diákként szinte lehetetlen elhelyezkedni.
Egy olyan társasházban élek, ahol szinte mindenki a közép, vagy felső osztályba tartozott, kb 3 évvel ezelőttig. Most mindannyian küzdünk, hogy ne bukjon a vállalkozás, ne rúgjanak ki a munkahelyről. Az egyik szomszédom férje külföldön, az enyém is csak pénteken tud jönni, nekem 12 órás műszak lenne, gyerekfelügyelet nélkül. És ezt látják a gyerekeink is. Nincs előttük jövőkép, mert nekünk sincs, csak az, hogy mi lesz jövő hónapban.
Nem irigylem őket.
Csak unatkoztam :)
De nem. Szóval néha beleesek a bezzegazénidőmben-be, ilyenkor érzem hogy öregszem :) minél jobban megbotránkozom a "mai" fiatalokon, annál öregebb vagyok :)
Én nagyon kevés dolgot irigylek tőlük. Sztem nehéz ma tiniként eligazodni a világban. Nincs korlát. Mindent lehet, de sajnos a szabadsággal nem nagyon tudnak mit kezdeni.
Na ugye felnőtt egy vagy több olyan generáció, ahol már a szülők elváltak, itt egy mostohaapu, ott egy féltesó. Amikor én még kissrác voltam :) az osztályomban (ált.isk) két gyereknek voltak elvált szülei. Az volt a ritka. Ma már az oviban azt látom, hogy az a ritka ha még a szülők együtt vannak. A szülők, ahogy lentebb olvastam, nagyon sokszor éretlenül vágnak bele a családalapításba, és a gyerek issza meg a levét, és ebből a gyerekből lesz majd tini, és zűrös tini.
Ott a média,nem akarok bigottnak és fafejűnek lenni de elértünk egy olyan szintet, hogy a mocsok az érték. Én még Mekk ELeken nőttem fel, de ma már alekosz a nyerő.
A tanulás nem érték, a munka nem érték. Ha nekem gyerekem lenne, nem is tudnám, hogyan és mire neveljem. Milyen elveket csöpögtessek belé?
Szia!
Én is ezt látom, tapasztalom, és nekem sem tetszik. Szerintem a mai tinik, és nem csak tinik, hanem még a pici gyerekek is el vannak hanyagolva. A mai világban, a munka mellett, sok nőnek túl fontos az, hogy jól nézzen ki, túl fontos, hogy milyen ruha legyen rajta, és túl fontos, hogy a férfiak megnézzék, érdeklődjenek utána(ez inkább a gyermeküket egyedül álló nőknél van) Az a baj, hogy azt hiszik sokan, azzal, hogy megveszik a drága játékokat, már el is van intézve. De a gyerekek csak ideig-óráig örülnek a játéknak, majd úgy is megunják, de a szülők szeretetét, törődését azt nem. És áttérve a tinikre, nekik arra van a legnagyobb szükségük, hogy beszélgessenek velük a szülők, de ne lenéző, dorgáló hangnemben, és hogy érdeklődjenek irántuk, és ne csak a rosszat lássák meg bennük, a tanulási eredményeikben(nálunk ez így volt, hogy a rossz jegyért le lettem szidva, a jóért meg semmi)
Nem a gázfűtéses-angol wc-s-autós-manikűr-pedikűr-tangabugyi-a gyerekemnek minden megakarok adni, ami nekem nem jutott-te csak tanulj-érettségi-főiskola-diploma-st. időkbe születtem bele.
Írígyelem a mostani fiatalokat? Nem. Maximum annyi, hogy tanulni lehet, általában jó körülmények között élnek... A határok majdhogynem eltűntek... Mivel életemnek nagy részét küzdelemben éltem le, ettől már sokkal nehezebb már nem lehet. Mert amit túlélünk, az megedz.
Kedves Jelenlevők!
Igen igy látom én is!Valóban a 90-es évek és azért azt megelőzően is tudtuk holnap is van munkánk.
Biztonság érzetünk volt.
A tini akinek voltak álmai és tanult tudta eltud helyezkedni.
Ma hiába tanul nem biztos az állás.
Ez a politika
Sanyargatnak bennünket.
Az a leg rosszabb hogy a családok mennek rá a nincstelenségre!
Régen még működött a társadalom legerősebb építő köve a család!Ma mi van?Való villllággal etetik a fiatalságot.Türelmetlen mindenki elhidegül a szülő egy mástól a rohanásban és észre sem veszik,hiogy felnő közben a gyerek és amit látott azt majmolja tovább.Közömbös lsz mindenhez kiábrándult mindenből Kritikus mivel nem tudd kellően megfelelni nem érzi hasznosnak magát.
valóban nem a tinikkel van a baj
a társadalommal és a médiával valamint a szülők egy részével. A maradék szülő peidig ekkorra nyomás alatt már szinte csak vergődik.
Úgy gondolom, hogy nekünk - a 90es évek körül - jobb volt mindenben.
Én sosem cserélném el azokat az éveket a mai világ éveiért.
Egy fiatalnak jelenleg iszonyú nehéz belevágni a költözésbe, munka találásba, saját életébe.
Nincsenek lehetőségek. Ezt most tapasztalom, úgy hogy merek róla beszélni.
Egy tininek azért nehéz most, mert amíg mindent megkap a szüleitől, elkényeztetik ANYAGILAG, (már amennyire megtehetik), érzelmileg alig kapnak valamit. A rohanó világban nem a szereteté, a törődésé és az egymásra figyelésé a főszerep. Nem csak baráti szinten, szülő-gyerek kapcsolatban is.
Én ezt látom a környezetemben. És nem teszik.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mért van, hogy sokan sajnálni tudnak macskát kutyát..és ki tudja mit de egy embert már nem annyira?
- Hogyan lehet a tinik életét elviselhetőbbé tenni?
- Nem tudom sajnálni a lányom apját