Magdaléna lepény(krumplis süti) recept
A Magdaléna lepény(krumplis süti) hozzávalói:Tészta:
25dkg liszt
10dkg zsír
8dkg cukor
1tojás sárgája
fél sütőpor
Töltelék:
25dkg cukor
3tojás sárgája
2-3ek víz
20dkg főtt krumpli
3-4reszelt alma,
1 vaníliás cukor
10dkg darált dió
4 tojás habja
A Magdaléna lepény(krumplis süti) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával, beletesszük a van. cukrot, összetört krumplit, diót, a reszelt almát, és ha kell még a pár kanál vizet. Összedolgozzuk, és óvatosan belekeverjük a tojások habját. Kikent tepsibe nyújtjuk a lapot, rátesszük a tölteléket, majd a tetejére a második lapot. Közepes hőmérsékleten sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fbab8271ce, 2009. márc. 30. 10:36
A magdaléna lepény(krumplis süti) elkészítési módja és hozzávalói.