Magas koleszterin- és trigliceridszint 34 évesen? - tapasztalatokat várok! (beszélgetés)
Szia Gaby76!
Most 2015-öt írunk. Megosztanád, hogy az elmúlt négy év alatt sikerült-e csökkentened a trigliceridszinted?
Jómagam most hagytam abba két hónap után a gyógyszer szedését mert már iszonyatos izomfájdalmaim voltak...
a gyógyszernek ellene vagyok én is, meg a párom is, meg sok orvos is, de erről sokat lehet olvasni az interneten....
A párom értéke 6.7ről 3-ra csökkent.
olivaolajból is csak az extraszűzet szabad, nem a finomítottat. az tudod, ugye?
nem tudom....
akkor ha esetleg nem sportolsz, akkor még azon lehetne változtatni, illetve a következő dolgok csökkentik még a vérzsír és koleszterinszintet:
avokádó, zabpehely, dió, pisztácia (napi 100 gramm, gondolom nyersen), fahéj, omega3, petrezselyem, fokhagyma, cékla, valamint a hüvelyesek, de az meg a cukorbeteg diétába nem nagyon illeszthető.
ha nem mondtam semmi újat, akkor bocs. :-)
és jobbulást kívánok.
Minenesetre a babavállalásról biztosan nem kell emiatt lemondanod, nyilván nem vagy kivételes eset, a nőgyógyászod biztosan fog tudni segíteni.
Persze, örökletes is lehet, meg van terhességi koleszterin, vérzsírszint emelkedés, az lehet, hogy rendeződni fog a szülés után....
Hát ha tényleg így diétáztok, és ennek ellenére ilyen magas, akkor nem tudok nagyon mást tanácsolni.... :-(
Az előbb még a sportolást kifelejtettem, mert az is fontos.
Én csak annyit tudok, hogy a páromnál abszolút bevált, és 3 hónap alatt felére csökkent a triglicerid szintje és a koleszterin is csökkent.
Ha szabad kérdeznem, naponta mennyi zöldséget, gyümölcsöt, főképpen avokádót, fogyasztotok, és mennyi olivaolajat, vajat, húst és milyen húst és hogyan készítitek el?
Egyébként egyes vélemények szerint az emelkedett koleszterin és vérzsírszintnek semmi köze az étkezéshez. Nos ezt azért mindenképpen cáfolnám egyébként is, meg a párom eredményeiben elért változások alapján mindenképpen.
Én pl már régóta ezt csinálom, főleg mert most terhes vagyok, olyan egészségesen étkezem, hogy csak na...mégis...
A doki azt mondta, nem kell ahhoz ilyen kajákat enni, hogy magas legyen, mert sok cukorbeteg sem azért lesz cukorbeteg, mert cukrot eszik, hanem mert máshogy dolgozza fel a szervezete. Nálam ez pl örökletes lehet, mivel apukámnak is ez van, bár ő nem veti a szalonnát és társait.
Hát ez van, ha terhesség után is megmarad, akkor én is beszélek endokrinológussal.
A gyógyszer lehet, hogy elkapkodott dolog volt....
Margarinokat, zsírokat, olajakat kiiktatni, cukrot kicserélni édesítőre, fehérkenyeret, teljes kiőrlésűre, tulajdonképpen cukorbeteg diétát kell csinálni, kiegészítve az állati zsírok, vöröshúsok fogyasztásának csökkentésével, plusz a transzzsírokat elhagyni. Ezenkívül rengeteg zöldség, gyümölcs (a nagyon cukrosakat kivéve), olivaolaj, lenmag, petrezselyem, fokhagyma, citrom és cékla.
De hogy ez gyógyszerrel együtt hogy hat, azt nem tudom, gyógyszer nélkül eléggé hatásos.
Szia. Nekem is mindkettő magas, pedig én sem eszem csülköt meg szalonnát...
Én most állapotos vagyok, és mindkettő a felső határ fölött van picivel, de azt mondta a doki ez nem baj, majd a szülés után foglalkozom vele, most ne vonjak meg magamtól semmit. És nem mondta, hogy ez veszélyes a babára, szóval szerintem nem feltétlen kizáró tényező.
Szerintem találj egy nőgyógyász-belgyógyászt, aki ebben segíthet, és szakszerű véleményt mondhat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Ha reggel megettem egy banánt és utána másfél órával vért vettek, lehet h. az okozza, h magas volt a cukrom (6.3) és a koleszterinem? (6.1)
- Öröklött magas koleszterin fiatalon - hogyan sikerült beállítani? Személyes tapasztalatokat várok
- Magas trigliceridszint
- Mit tegyek ha a vérzsír vagy a Triglicerid szintem magas?
- Magas koleszterin kontra gyermekvállalás. Személyen tapasztalatokat várok