Magántanulók, ti hogy kaptátok meg a féléves jegyeket? (beszélgetés)
Gratulálok az eddig elért eredményeidhez!
Megnéztem a fényképeiteket, nagyon szép pár vagytok!
Szia!
Én az általános 4. osztályt már magántanulóként kezdtem eü. okok miatt. Mivel nem tudtam bejárni, és a kirendelt tanárok között volt olyan, akinek az adott tárgy nem volt a szakterülete. Minden év végén osztályozó vizsgát kellett tennem, 8. osztályban természetesen ez a félévkor volt esedékes. A gimit megpróbáltam nappalin, de 9. második félévében már nem számolták a hiányzásaim. 10. mádodik félévétől lettem estis, mivel gimiben már nem kötelessége az iskolának biztosítani a tanárokat (általánosban idegennyelvből sem).
Hiába éves anyagokból kellett vizsgáznom, mindig kitűnő volt a bizonyítványom, neves gimnáziumba mentem, ott is kitűnő voltam, simán vettem a felvételit, majd az érettségit is, míg az osztálytársaim idegroncsok voltak, én rutinos vizsgázóként futottam neki, abszolút sikerrel. A Debreceni Egyetemre jelentkeztem Szociális munkás szakra, de az eü. problémák, és a tanárok viselkedése miatt (több ízben megaláztak amiatt, hogy vak vagyok). Utána 2 éves OKJ-s tanfolyamon osztályelső voltam.
Tudás szempontjából egyáltalán nem hátrány, sőt! Viszont olyan dolgokból maradtam ki a magántanulóság, pontosabban a betegségeim miatt, amik pótolhatatlanok, de nem volt más opció esetemben.
Egyébként mind általánosban, mind a gimnáziumban folyamatosan kapcsolatban voltunk, voltam az iskolával, bármi volt, szóltak, akár egy sulis programról volt szó, akár a vizsgák időpontjáról.
További ajánlott fórumok:
- Lehet-e magántanuló a gyermekem általános iskolában? Mik a feltételek ehhez?
- Olyan szülőkkel beszélgetnék, akinek a gyereke magántanuló
- Kérvényezhető a magántanulói státusz, ha nem akarom, hogy maszkot hordjon a suliban a gyerek?
- Szakközépiskolában hogyan lehetnék magántanulóként számontartott?
- Szülő kérhet magántanulói státuszt általános iskolai tanuló részére?
- Lehetek magántanuló végzősként, a szüleim beleegyezése nélkül is?