Lehetek magántanuló végzősként, a szüleim beleegyezése nélkül is? (beszélgetés)
"nem kell a felesleges tárgyakból is készülni"
A felesleges tárgyakból is kell vizsgázni, nem?
Tegyük fel, hogy valami különös oknál fogva mégis is sikerülne, szüleid tudta nélkül, és a többi, és a többi... de egy idő után csak feltűnne nekik, hogy nem jársz iskolába, nem? Akkor meg borulna a bili.
Másrészt májusig fél lábon kibírod, nálunk volt olyan tanuló, akinek az átlaga a kettest sem érte el, mégis megkapta, csak menjen már az iskolából.
Megbánnád, hidd el...próbálj meg maradni, nekem életem legszebb évei voltak a gimis éveim...az utolsó évről nem is beszélve...most már kb. csak 3 hónapot kell kibírnod...
Szóljatok az osztályfőnöknek, hogy beszéljen a többi tanárral, hogy próbáljanak kicsit máshogy állni hozzátok, elvégre lassan úgy is vége...:)
Ha csak pár "rendbontó" van az osztályban,és a többség figyelni szeretne, és tisztelet tudó magatartást tanúsít az órákon,és a tanárok felé, akkor azt a pár embert ti simán letudjátok nyomni...mindig a többség dönt...vissza fogják magukat, ha összefogtok ellenük, és akkor a tanárok is máshogy fognak hozzátok állni.
:(
Ne is mondd...:P
ha téged nem érdekel, hogy olyan tantárgyakból 2-est kapsz, ami nem szükséges a további tanulmányaidhoz, akkor legyél 2-es, nagy ügy...nincs olyan szemét tanár és nehéz tantárgy, amit 2-re nem lehet megcsinálni...Nekem pl a kémiára nem volt szükségem, egy félév alatt 7 kettesem volt...egy kicsit sem strapáltam magam, hogy hármas legyek, viszont arra gondosan ügyeltem, hogy a 2-es meglegyen, vagyis valószínű többet tudtam, mint 2-es, de ahogy összeszámoltam a pontokat, hogy ez annyi, már nem is írtam többet a lapra. (sokkal többet nem is tudtam volna, mert nem érdekelt).
Magántanuló ilyen indokkal nem lehetsz, amit leírtál, akkor a fél osztály magántanuló lenne...ráadásul minden fiatal ezt érzi, de az idő megszépíti a dolgokat, jókat fogtok ezeken nosztalgiázni később!:) csak most még nem így látod...de pl férjem úgy kapott 2-est vagy 3-ast a biológia tanárától, hogy meg kellett ígérnie, semmi köze nem lesz a biológiához....ahhoz képest agrármérnök lett:)))) és profi a szakmájában, nem a jegyen múlik, hanem a tudáson....
A jegyeket senki nem fogja nézni, ellenben a tudás az fontos. (lehet valaki 5-ös valamiből, de lehet kevesebbet tud, mint az, aki csak "jegyek szerint" 3-as, viszont lehet sokkal többet olvasott az adott témáról és ezáltal sokkal nagyobb a tudása az adott dologban..
Amit te mondasz, az nem jogi kérdés, Katinkaboszi viszont a joggal érvelt ("sajnos míg kiskorú vagy és a szüleid felelnek Érted, addig az Ő beleegyezésük kell mindenhez."), márpedig 18 éves kora után az ember nem kiskorú, és nem a szülei felelnek érte, ez jogi, nem pedig etikai-filozófiai kérdés.
Arról meg most nem írnék, mennyire gerinctelennek tartom, amikor a szülő az említett módon érvel.
Köszi a válaszokat.
Azért görcsöl,mert pár tárgyból még a 2-est is nehéz megszerezni,ha a tanárnak rossz napja van...
Ugyanígy éreztem 18 éves érettségi állóként, és tavaly érettségizett a fiam, ő is így érzett mint Te. Ez valami életkori sajátosság lehet, vagy tényleg szivatják, és már huszonéve is szivatták a fiatalokat a tanárok. Nekem megengedte volna az anyukám anno, hogy magántanuló legyek, de végül az osztálytársak kérésére maradtam. A fiamnak pedig nem volt valódi lehetősége magántanulónak lenni más okok miatt (élsport). Május-júniusban leérettségiztünk, és soha többé nem gondoltunk ezekre a rossz dolgokra.
Ezért én - bár maximálisan megértelek - azt javaslom Neked, szorítsd össze a fogad és csináld végig ezt az 5 hónapot. Lesz pár rossz jegyed, és több rossz éjszakád, de jobban fel tudsz készülni az érettségire, az könyebb lesz így, és rendesen együtt ballaghatsz, szerenádozhatsz a többiekkel, és a tanárok szemédkedése által szerezhetsz most olyan emlékeket, amin majd hüledezhettek a 10, 20 és 30 éves érettségi találkozókon.
"Az elmúlt 18 éved még nem jogosít fel a szüleid nélküli döntésre."
Nagy tévedés. Ha elmúlt 18 éves, akkor maga dönt az őt érintő kérdésekben.
akkor lehet magántanuló ha jó okod van rá, pl. élsportoló vagy, vagy külföldre mész nyelvet tanulni...
azért mert utálod a tanárokat és ők se szívlelnek téged, nem adnak engedélyt
az EHETEK, nem Lehetek akart lenni?
sajnos míg kiskorú vagy és a szüleid felelnek Érted, addig az Ő beleegyezésük kell mindenhez.
Az elmúlt 18 éved még nem jogosít fel a szüleid nélküli döntésre.
Elmúltam 18, idén érettségizek. A tanáraim egy része hihetetlenül utálja az osztály,nincs ugyanis valami jó híre egy-egy fiúnak,meghát biztosan közületek is vannak,akik találkoztak már olyan tanárral,aki inkább diktátornak való (értsd: gyomorgörccsel ülünk be az órákra).
Mostanság bármennyit tanulunk éjszakábanyúlóan,folyamatosan rossz jegyeket kapunk...
Ebből most lett teljesen elegem, de nem tudom, hogy jobban járnék-e így (nem kell bejárni,nincs rettegés,nem kell a felesleges tárgyakból is készülni,stb),mintha ezután is bejárnék,ráadásul tuti,hogy anyuék nem egyeznének bele...
Ti mit tanácsoltok??
U.I.: duplázásra hajtok,így a kémián és a bioszon kívül nincs szükségem 95% feletti érettségire,megelégszem a 2-essel.
További ajánlott fórumok:
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Ha haszonélvezettel terhelt lakást mindenki beleegyezésével eladjuk, jár vmi a haszonélvezőnek?
- Lehet-e magántanuló a gyermekem általános iskolában? Mik a feltételek ehhez?
- Kamerázhatja-e a szomszédom a házamat és az udvaromat a beleegyezésem nélkül?
- Kiskorú gyermek vezetéknév változtatásához szükség van-e az apa beleegyezésére is?
- Olyan szülőkkel beszélgetnék, akinek a gyereke magántanuló