Ha haszonélvezettel terhelt lakást mindenki beleegyezésével eladjuk, jár vmi a haszonélvezőnek? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nekünk is pont kapóra jön ez a fórum. Csak nálunk úgy van a szitu, hogy a férjem+tesója a tulaj, anyós a haszonélvező. Mi itt lakunk vele, a tesója nem. Viszont el akarjuk adni a házat, (anyós akarata), mi nem tiltakozunk:)) És ha úgy adjuk el, hogy x összeget 3 felé osztunk? Ez így is működik vagy majd megmondja az ügyvéd mennyit kap anyós?
Erröl nem tudok , hogy jarna valami :)
Viszont azt tudom hogy a haszonelvezö nagy UR , amig el :)
Viszont a haszonélvező bármennyit kérhet,hogy lemondjon a haszonélvetetről.
De hivatalosan is jár 10%,ha jól tudom.
ez tök lényegtelen szerintem.
rajta van a haszonélvezeti joga, és kész.
emiatt azt tesz a házzal, amit akar.
értem amit mondasz, de az, hogy ki mennyire gonosz, az erkölcsi kategória, a haszonélvezeti jog meg jogi. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. NYilván valamiért megkapta a haszonélvezeti jogot arra a lakásra, és emiatt ő húzhatja a hasznát élete végéig.
könnyebb lenne, ha ezt elfogadnád.
ez a törvény.
megértem, hogy rosszul esik, de kicsit képzeld magad a helyébe, hogy neked volna haszonélvezeti jogod egy ingatlanon, amibe valaki be akarna költözni és emiatt tőled el akarná venni ezt a jogot.
neked hogy esne ez?
a hsz-ed alapján mondtam a véleményt,abból az derült ki számomra, hogy szeretnéd az anyádat megfosztani a haszonélvezeti jogától. ehhez szerencsére nincs jogod, és szerintem aki ilyenen töri a fejét, az bizony gonosz. :-(
ha elvennétek a haszonélvezetet meggyógyulna?
ha beteg, akkor sem lehet elvenni a haszonélvezeti jogát. ismétlem szerencsére.
ezzel nagyon vissza lehetne élni...
Én ugyan nem tanultam, de szerintem haszonélvezetet örökölni nem lehet.
A kiírt fórum nem erről szól.
Ezt sajnálattal olvasom!
Hiába!
A Családot a nyakunkba varrják!
Teccik, nem teccik ez van! :D
Igen, én is ezt tartom a legkorrektebb megoldásnak.
De ő sajna nem a korrektségéről híres. :(
Ezért is van az elszakadási vágyam.
Azt gondolom, hogy 30 felett már ne akarja megszabni, hogy az életemmel, és az én tulajdonjaimmal (legyen az lakás, vagy bármi más) mit kezdjek.
Mellesleg, ha gyerekünk lesz, úgyis az ő nevére kerül előbb-utóbb. Nyílván pont emiatt nem is aarom eladni, ha csak nem eszméletlenül muszáj.
Egyszerűen nem akarok függni sem tőle, sem mástól.
Nézd!
Ezt csak a banktól, meg apádtól kell megkérdezned.
Amúgy meg ha Ő egy gondoskodó típus, meg lehet egyezni vele, hogy amikor lejár a hitel, vegye le a haszonélvezetét.
Ez nem feltételezi azt, hogy fizetned is kell érte, ő ingyen is lemondhat róla, ha akar.
Amúgy a legtisztább az lenne, ha ezt ő is meg Te is közjegyzői okiratba foglaltatnátok.
Akkor szépen lemenne a haszonélvezet, ha lejárt a hitel, és nincs senkinek lelkifurdalása.
További ajánlott fórumok:
- A haszonélvező kirakhat a tulajdonomból?
- Mik a jogai és a kötelezettségei egy haszonélvezőnek?
- Vennél haszonélvezettel terhelt lakást?
- A haszonélvező kiteheti a tulajdonost?
- Hogyan lehetek haszonélvező a gyermekem nevén lévő ingatlanon!?
- A haszonélvező beleegyzése, sőt tudta nélkül a tulajdonos felvehet az ingatlanra jelzálogot?