A haszonélvező kirakhat a tulajdonomból? (tudásbázis)
Azért olyan nincs, hogy az összes pénzt magának akarja! Van róla papír, hogy mennyit adott a házba? Na akkor annyit kell neki adni, kiszámolni, hogy most mennyit ér az az összeg, azt el lehet ballagni.
Nektek meg sürgős lenne eladni a házat, így be tud tartani rendesen az öreglány. Hát Te is jól megszívtad! Nem tudom mit lehetne csinálni... Kitenni biztos nem tud, de az eladást meghiusíthatja.
Ha én sem a saját bőrömön tapasztalom el sem hiszem, hogy vannak ilyen emberek... :-(
Amíg élt a Keresztapu, ő felügyelte a költekezéseit, de sajnos 5 éve meghalt, és azóta csinálja ezt a pénzköltési ámokfutását. Víztisztító 150ezer, levegőtisztító 300ezer, gyapjú garnitúrák (8kb.12db), rádiók(8-10), a zeptertől szinte mindent megvett, még az aranyozott szélű készletét is. Külföldi kirándulások, ilyen-olyan kenceficék (de 100ezres értékekben). Azzal hogy mivel van tele a lakása, felsorolni se tudnám. Legalább 10 családnak elég lenne. Ruhák, cipők, műszaki cuccok, konyhafelszerelés...pfffffffff
Az ő pénze, oké, költse. Semmi közöm hozzá.
Viszont az nem úgy működik, hogy adok valamit, aztán meggondolom magam, és visszaveszem.
Elfogyott az, amit Keresztapu félretett, ezért pénzt akar bármi áron.
Ha nagyon erőlködne a nénike, sajnos még ki is rakhatna titeket mert a haszonélvezet a tulajdonjog felett áll, elvileg. Bár ez azért szerencsére nem ilyen egyszerű, ott vannak a kiskorú gyermekeid, a néninek is van máshol lakása...
A megoldás tényleg az lenne, ha megpróbálnátok megegyezni. Tudom, ha ez ilyen egyszerű lenne... Igen, akár el is adhatod az ingatlant, bár a mai világban haszonélvező nélkül is nehéz eladni, nemhogy avval.
Egyébként én is ilyen cipőben járok. Csak az én haszonélvezőm bent is lakik a lakásban és semmit nem hajlandó maga után fizetni!!! Pedig törvény írja elő... A felszólítások meg sorban jönnek a közművektől, terhelik az ingatlant mert a haszonélvezetet ugye nem lehet. Megegyezni nem tudunk, élvezi hogy szivathat. Esetleg még perelhetném, ami évekig is eltarthat. Ez van.
Kitartás a nénikéhez!
Köszönöm szépen!
Lara és Tyson még csak 5 hónaposak, de már most sokan félnek tőlük. Pedig egy kutya olyan lesz, amilyennek nevelik. Imádják a gyerekeket.
:-( Nehéz ügy.
Kívánom, hogy mielőbb megoldást találjatok a problémára.
Nem tudom mi lesz a vége, és mikor.
Ő nyugodtan alszik - én nem. Nem magam miatt, hanem itt a 4 gyerek...
Nagyon sokat segítettem neki mielőtt elfajultak volna a dolgok, de borzasztóan visszaélt vele. Átestünk a ló túloldalára, és nem értette meg, hogy nekem itt vannak a gyerekek, a háztartás, a munka, és én vagyok a szemétláda, mert ő elvárta volna tőlem, hogy reggel fél 6-kor menjek el érte kocsival, és egész nap fuvarozzam őt...
akkor nem kell beleegyeznie az eladásba. próbáljatok vevőt szerezni haszonélvezeti joggal terhelve, illetve megpróbálni kibékülni. :-)
vigyél neki csokitortát... :-)
Az sok embernek bejön.
Már megpróbáltam gondnokság alá vetetni, mert ön- és közveszélyes, de az orvosi összeköttetésével elintézte, hogy beszámíthatónak nyilvánították.
Ez most a bosszúja.
Mi használjuk.
Kibékülni szinte lehetetlen. Ma is ezt próbáltuk meg az ügyvédjénél.
Nem vagyok szakember, csak józan ész szerint gondolom, hogy ha nem szedi a hasznot, akkor nem is neki kell fizetni, itt ti használjátok az ingatlant, akkor miért neki kéne bármit is fizetni...
Persze lehet, hogy jog szerint másképp van.....
Édesek a kutyáid. :-)
További ajánlott fórumok:
- A haszonélvező kiteheti a tulajdonost?
- A haszonélvező beleegyzése, sőt tudta nélkül a tulajdonos felvehet az ingatlanra jelzálogot?
- Ha a haszonélvező meghal értesítik a lakás tulajdonosát róla?
- Ha van 10%-om egy lakásban, ahol nem fizetek rezsit és nem is én vagyok a haszonélvező, attól még kirakhatok valakit abból a lakásból?
- Ingatlanfedezetként jelzáloghitelhez a tulajdonos a haszonélvező nélkül felhasználhatja az ingatlant, magyarul vehet fel rá hitelt?
- Ha a haszonélvező tartozást halmoz fel, a tulajdonost is kötelezhetik fizetésre?