Szülő kérhet magántanulói státuszt általános iskolai tanuló részére? (tudásbázis kérdés)
nevelési tanácsadóhoz nem hiszem, hogy mennetek kellene
sajnos azt nem tudom, hogy honnan kapjátok a szakvéleményt és hogy az kötelező érvényű-e az iskolára nézve! Lehet, hogy csak a SZakértői Bizottság szakvéleményével együtt lesz csak érvényes. Ehhez meg kéne kérdezned a helyileg illetékes szakértői bizottságot.
előzd be. menj már szakvéleménynel. Amúgy meg egyszerűen kérj egy másik sulitól magántanulói státuszt.
félévente kell vizsgázni, csak van suli még 50 kilométeres körzetvben.
ilyen szakvéleményünk lesz .....
akkor a nevelési tanácsadóhoz sem kell fordulni ugye,mert a gyerek az iskola miatt kapta ezt a betegséget(megjegyzem okkal) és a heti 10 órát sem tudná teljesiteni
ha tényleg beteg, akkor szakvélemény alapján simán lehet magántanuló, s akkor az az igazgatóra nézve kötelező érvényű
be kéne szereznetek pszichiátriai szakvéleményt
igen, azt tudom, de én úgy tudtam, az igazgatónak kérésre engedéyleznie kell, szóval ez inkább csak formaság.
de belegondolva, én is tudok a környéken sulit, ahol egy darab magántanuló sincs, amióta a jelenglegi diri van... még azok se maradnak azok, akik mondjuk ideiglenesen külföldön élnek. sulit kell váltaniuk, ha magyar osztályokkal nem akarnak elcsúszni közben.
dörgöld az orra alá a köznevelési törvény idézett paragrafusát
vagy gondold át még egyszer: hátha igaza van.... s jobb a gyermekednek iskolában teljesítenie a tankötelezettségét
igen én is tudom,hogy ha hátrányos helyzetűnek itéli meg a gyermeket akkor kell csak szólnia!!!!!ugye jól értelmezem?
Ez a mi esetünkben nincs így ,a gyerek pánik beteg lett a pszichológus szerint a diri a pénzért mi meg a gyermekért küzdünk
ebben tévedsz
a körzetes sem köteles megengedni
igazgatói hatáskör szülői kérés esetén
Sumákol....
persze nem köteles engedélyezni!
Miért szeretnéd, hogy magántanuló legyen? Hányadikos?
KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY
45. § (1) Magyarországon - az e törvényben meghatározottak szerint - minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.
(5) A tankötelezettség iskolába járással, vagy ha az a tanuló fejlődése, tanulmányainak eredményes folytatása és befejezése szempontjából nem hátrányos, a szülő kérelmére magántanulóként teljesíthető.
(6)138 Ha az iskola igazgatójának megítélése szerint a tanulónak hátrányos, hogy tankötelezettségének magántanulóként tegyen eleget, vagy az így elkezdett tanulmányok eredményes folytatására vagy befejezésére nem lehet számítani, köteles erről értesíteni a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes kormányhivatalt, amely a gyámhatóság és a gyermekjóléti szolgálat véleményének kikérése után dönt arról, hogy a tanuló milyen módon teljesítse tankötelezettségét. Hátrányos helyzetű tanuló esetén az iskola igazgatójának döntéséhez be kell szereznie a gyermekjóléti szolgálat véleményét.
ez jóóóó!!!!!!Igazad van és meg is m
solyogtattál
őszintén és jóindulattal mondom:
a nyelvtanra ne Te készítsd fel!
a szülő kérelme alapján az intézmény vezetője dönt
ha úgy érzi, így nem lesz megfelelő a gyerek fejlődése, akkor szakvélményt kér a helyi gyámügytől
félévkor és év végén vagy vizsga
További ajánlott fórumok:
- Lehet-e magántanuló a gyermekem általános iskolában? Mik a feltételek ehhez?
- Általános iskolai beiratkozásnál mindkét szülőnek jelen kell lennie?
- Mivel lehetne feldobni egy általános iskolai bankettet?
- Ismerős ikerpár általános iskolai ballagására milyen ajándékot vigyünk?
- Mennyit keres egy általános iskolai szaktanár?
- Munkakeresés általános iskolai végzettséggel