Madártejet hogyan készítsem.... (beszélgetés)
Én is külön tejbe főzöm...akkor nem esik össze, ha nem főzőm meg nagyon, csak épphogy-de megvan főzve-
én teszek vaniliát is a habba. :)
de sok dologtól függ az tény :) milyen keményre vered, mennyire friss a tojás...
Ne törődj vele általában a madártej nem szépségversenyre készül, hanem az ízéért szeretjük.
Egyébként elképzelhető, hogy olyan tojást fogtál ki az eddigiekben, ahol a tyúknak -amelyik tojta- vérnyomás problémái voltak és ezért esik össze a felvert és kifőzött tojás fehérje:-))
Amúgy általában, miután kiveszem a tejből amiben kifőztem a tojás fehérjét nekem is össze szokott estni.
Szia!
Én a fehérjét külön tejben főzöm meg először, és mindenki tetszés szerinti mennyiséget szed majd magának. Nekem igy még nem esett össze soha...
hogy a tetején lévő gombócok ne essenek össze 5 perc után. Már próbáltam fedővel főzni, fedő nélkül, egyik oldalát fedővel másik oldalát fedő nélkül.
Várom az ötleteket kinek mi jött be.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Hogyan készítsem el kislányomnak farsangra a gomba jelmezt?
- Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem?
- Sóoldatos orrspray házilag.Hogyan készítsem?Hány %-os legyen?
- Van egy tasak tenger gyümölcsei mixem(apró rák, kagyló, tintahal karika). Hogyan készítsem el?