Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Madártej fórum

Madártej (beszélgetés)


20. dioevi (válaszként erre: 14. - 2104cc91e8)
2017. szept. 16. 16:27
Köszönöm,ez szimpatikus ....
19. forrest2010 (válaszként erre: 17. - 2104cc91e8)
2017. szept. 4. 16:10
ok ! :( engem nem zavar ! kipróbálok mindent :) ami a fogamra való :)))))))))
2017. szept. 4. 16:08
Én is úgy csinalom hogy pudingporral sűrítem és a mikrós verzióvala habot.Egyszerű és tökéletes!
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 15. - Forrest2010)
2017. szept. 4. 13:15

Én csak a fórumindító kérdésére igyekeztem válaszolni!


(nem bíráltam senki módszerét, ezért is írtam a

modernizálásról, egyébként ez is olyan:

"ahány ház, annyi szokás" ☺)

2017. szept. 4. 10:44
És azt tudjátok, hogy a fehérjét el lehet készíteni mikróban is? Ugyanúgy fel kell verni a tojás fehérjét és egy mikrós tálban (én jénaiban) betenni a legnagyobb fokozaton 1 percre. A hab szépen megdagad, amit utána csak kanállal ki kell szaggatni és már kész is!
15. forrest2010 (válaszként erre: 14. - 2104cc91e8)
2017. szept. 4. 03:54
ha éppen kevesebb a tojás , valaha én is tettem bele 1 kis lisztet v pudingot v keményítőt , de ha van elegendő..... tojások sárgájával is szoktak sűríteni :)
14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2017. szept. 3. 18:19

Úgy nem lesz lisztízű, ha nem csak beleöntöd a liszttel+cukorral kikevert tojássárgát, hanem

2-3 percig kevergetve főzöd is.

(bizony-bizony Horváth Ilona is így készítette)

A mai időkben már modernizálva van, ezért

akár keményítővel, vagy pudingporral is lehet krémesíteni.


Sok sikert kívánok!

2017. szept. 3. 18:06
Én se pudingpor,se lisztet nem rakok bele.Egy liter tejhez 6 darab házi tojást teszek.A sárgájával nem szabad hogy forrjon mert 70 fok körül kicsapódik a sárgája,csomós, lesz.
2017. szept. 3. 17:59
Így van, ahogy Globus írja! Vaníliás vagy tejszínes pudingpor! Én sosem teszek bele lisztet.
11. globus (válaszként erre: 8. - Dioevi)
2017. szept. 3. 17:39
Esetleg ha kevesebb tojást használsz, akkor egy kanálka vaníliás pudingporral sűrítsd liszt helyett.
10. MZ/XY (válaszként erre: 8. - Dioevi)
2017. szept. 3. 17:35
A tojássárgájától..(meg a tej minősége sem mindegy )
9. Anyagi (válaszként erre: 8. - Dioevi)
2017. szept. 3. 17:33

A sok tojássárgától!!! Receptől függően akár 10-12 is kell bele.

Spórolásból lehet kevesebb tojással és némi liszttel főzni.

Csak kevés lisztet tegyél bele és főzd át rendesen, (min. 1-2 percig forrald) akkor nem érződik ki a nyers liszt íze!

Sok sikert!

8. dioevi (válaszként erre: 4. - Zebracsikó)
2017. szept. 3. 17:15
Nagyanyám mindig így csinálta....Ha nem teszek bele ,mitől sürűsödik ?
7. .Charlotte (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2017. szept. 3. 17:10
Ha nem teszel bele.
6. forrest2010 (válaszként erre: 4. - Zebracsikó)
2017. szept. 3. 16:35
van , aki egy kis liszttel sűríti :( brrrrrrr !
5. andi6020 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2017. szept. 3. 16:32
Ne rakj bele. Nem kell. Ennyire egyszerű.
2017. szept. 3. 16:27

? a kérdést sem értem.

A madártejben nincs liszt.

3. Vicuska85 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2017. szept. 3. 16:25

Szia!


Nem kell bele liszt, mitől lenne liszt ízű?

2017. szept. 3. 16:25
Liszt ízű? Liszt nem kell bele.
2017. szept. 3. 16:24
Hogyan nem lesz lisztizű ?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook