Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Madártej (beszélgetés)
Köszönöm,ez szimpatikus ....
ok ! :( engem nem zavar ! kipróbálok mindent :) ami a fogamra való :)))))))))
Én is úgy csinalom hogy pudingporral sűrítem és a mikrós verzióvala habot.Egyszerű és tökéletes!
Én csak a fórumindító kérdésére igyekeztem válaszolni!
(nem bíráltam senki módszerét, ezért is írtam a
modernizálásról, egyébként ez is olyan:
"ahány ház, annyi szokás" ☺)
És azt tudjátok, hogy a fehérjét el lehet készíteni mikróban is? Ugyanúgy fel kell verni a tojás fehérjét és egy mikrós tálban (én jénaiban) betenni a legnagyobb fokozaton 1 percre. A hab szépen megdagad, amit utána csak kanállal ki kell szaggatni és már kész is!
ha éppen kevesebb a tojás , valaha én is tettem bele 1 kis lisztet v pudingot v keményítőt , de ha van elegendő..... tojások sárgájával is szoktak sűríteni :)
Úgy nem lesz lisztízű, ha nem csak beleöntöd a liszttel+cukorral kikevert tojássárgát, hanem
2-3 percig kevergetve főzöd is.
(bizony-bizony Horváth Ilona is így készítette)
A mai időkben már modernizálva van, ezért
akár keményítővel, vagy pudingporral is lehet krémesíteni.
Sok sikert kívánok!
Én se pudingpor,se lisztet nem rakok bele.Egy liter tejhez 6 darab házi tojást teszek.A sárgájával nem szabad hogy forrjon mert 70 fok körül kicsapódik a sárgája,csomós, lesz.
Így van, ahogy Globus írja! Vaníliás vagy tejszínes pudingpor! Én sosem teszek bele lisztet.
Esetleg ha kevesebb tojást használsz, akkor egy kanálka vaníliás pudingporral sűrítsd liszt helyett.
A tojássárgájától..(meg a tej minősége sem mindegy )
A sok tojássárgától!!! Receptől függően akár 10-12 is kell bele.
Spórolásból lehet kevesebb tojással és némi liszttel főzni.
Csak kevés lisztet tegyél bele és főzd át rendesen, (min. 1-2 percig forrald) akkor nem érződik ki a nyers liszt íze!
Sok sikert!
Nagyanyám mindig így csinálta....Ha nem teszek bele ,mitől sürűsödik ?
van , aki egy kis liszttel sűríti :( brrrrrrr !
Ne rakj bele. Nem kell. Ennyire egyszerű.
? a kérdést sem értem.
A madártejben nincs liszt.
Szia!
Nem kell bele liszt, mitől lenne liszt ízű?
Liszt ízű? Liszt nem kell bele.
Hogyan nem lesz lisztizű ?
További ajánlott fórumok: