Miről kapta nevét a madártej? (tudásbázis)
Én is hasonlóan készítem, de így 4 tojássárgáját használok fel, a fehérjéhez meg teszek még négy lefagyasztott tojásfehérjét kiolvadva természetesen,így bőven lesz hab is a tetején.
A tyúk végül is madár, annak a tojását használjuk tejhez, szerintem azért madár tej.
én kiskoromban egyszer azt mondtam apunak : menjünk hozd a puskát és lőjjünk verebet!
apu kérdezte miért?
azért, h anyu tudjon csinálni madártejet!!!
:)
én nem teszek bele lisztet - hisz magától is nagyon szépen be fog sűrűsödni ha egy nagy lábasba vízet forralok - tehát gőz fölött kevergetem!
így nem kell félni, h sokáig főzöm és attól betúrósodna.
nem macerásabb egyáltalán így készíteni sőt biztonságosabb.
a liszt elrontja sztem!
"Nem egyszerre és nem egymagad nyomsz be 2 liter madártejet"
dehogynem!:))))
nem a spórolás miatt, de ennyi tojást nem biztos, hogy jó egyszerre megenni...
persze biztos finom.
Szerintem a 2 liter tejhez a 8-10 tojás borzasztó sok,én a 4 liter tejhez szoktam 12 tojást használni.
És így rakok hozzá,egy csapott evőkanálnyi lisztet.
Minek bele liszt?! Nem kell! Ha elég benne a tojás, magától finom sűrű lesz!
Éppen pár napja csináltam 4 litert (kettő normál tejből, kettő laktózmentesből). 2 liter tejhez 8-10 tojás és cukor ízlés szerint (én 6-ot tettem a sárgájába és 4-et a fehérjébe, de kevesebb is elég lenne). Nagyon szépen besűrűsödött.
Bár azt nem tudom, hogy ha cukor helyett édesítővel csinálnánk, az befolyásolná-e a sűrűséget, de nem hiszem. De hamarosan meg fogom tudni, mert most a laktózmentes, cukormentes van betervezve.
Szerintem: tojás+tej=madártej :D!
Szerintetek ezt el lehet készíteni Update-sen?
Mondjuk liszt helyett keményítő, cukor helyett édesítő?
Nem is rossz ötlet, de most a forróságban inkább nem próbálom ki!
További ajánlott fórumok:
- Sütött már valaki madártej tortát?
- Amikor madártejet készítek, a felvert tojásfehérje szépen megnő főzés közben, de mikor kiveszem, egyből összeesik. Mit csinálok rosszul?
- Kipróbált, isteni madártej receptet keresek!
- Honnan lehet Budapesten madártejet rendelni?
- Olyan linket keresek ahol fel van sorolva a keresztnevek és az, hogy mondjuk tavaly hány baba kapta az adott nevet.Vki ismer ilyen linket?
- Miről kapta a "császármetszés" a nevét?