Amikor madártejet készítek, a felvert tojásfehérje szépen megnő főzés közben, de mikor kiveszem, egyből összeesik. Mit csinálok rosszul? (tudásbázis kérdés)
18. Zarahell
2011. okt. 14. 20:24
Alacsony lángon kell csinálni! Én ott szúrtam el.. Másodjára sikerült, mikor kis lángon csináltam.
17. Lysiantus (válaszként erre: 16. - Lully)
2011. okt. 14. 20:12
Igen így kell. Nagyon finom! :)
16. lully
2010. febr. 22. 22:09
Én nem szoktam külön főzni a habot, hanem vaniliáscukorral felverem a tojásfehérjét és rögtön a forró madártejbe szaggatom a kanállal. Kicsit "megduzzad" és megforgatom, meglocsolgatom a madártejjel és kész. Még másnap is ugyan olyan állagú marad.
15. marduk
2010. febr. 22. 20:06
Ahogy felverem aztán teszem a tejben,de már süteményekre is kenhető
14. marduk
2010. febr. 22. 20:05
Én szoktam a fehérjében cukrot teni és az edényt teszem forrásban lévő viz főlé és igy főzőm eg a habot
13. winny
2010. febr. 22. 19:32
Pici sót teszek a vízbe és pillanatok alatt kész.
Nem esik össze!
12. esőcsepp
2009. aug. 1. 13:10
Köszi a tippeket, szerintem meg van a baj. Mert én a Horváth Ilona szakácskönyv szerint csináltam: az egyik oldalát 3 percig, a másikat egy percig főztem. Kissé gumis lett. :DDD
11. Dorka29 (válaszként erre: 10. - 7934d1ac97)
2009. júl. 31. 20:40
vízbe? én ia tejbe szoktam.:)
10. 7934d1ac97 (válaszként erre: 2. - Julcsi11)
2009. júl. 31. 14:27
tejbe??? én forró/lobogó vízbe szoktam, sose esik össze
9. dittke14
2009. júl. 31. 13:34
de az edénybe másfél ujjnyi tej kell ezt elfelejtettem :)
8. dittke14
2009. júl. 31. 13:34
egy edénybe rakj hideg tejet és amikor felverted a tojásfehérjét belerakod majd a mikróba és amikor feljön a hab kiveszed és ennyi :)
próbáld meg
7. kobagabi
2009. júl. 31. 11:16
csak épphogy főni hagyod. Nekem is ez vált be....
6. Heni86
2009. júl. 31. 10:29
Én kristálycukrot teszek a tojásfehérjéhez. És tényleg csak pár másodperc! Így mindig jól sikerül...
5. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 2. - Julcsi11)
2009. júl. 31. 07:26
És nagyon nagyon keményre kell verni.
4. Marjann
2009. júl. 31. 06:20
Én azt a tippet kaptam, hogy egy icipici szódabikarbónát kell a habba tenni.
3. kattyus (válaszként erre: 2. - Julcsi11)
2009. júl. 31. 06:08
Én is így csinálom és jó:)
2. Julcsi11
2009. júl. 31. 02:00
Szia! Ezzel nagyon sokáig én is így jártam.Aztán véletlenül rájöttem, hogy csak egy pár pillanatig kell a habot főzni. Mire beleszaggatod a tejbe a habot (max. 4-5), már forgatod is, mire megfordítottad mindet, már veheted is ki. Nálam ez vált be, azóta ugyanakkora marad mint amekkorára megnő. Próbáld ki, bár lehet, hogy másnak van jobb ötlete is.
1. esőcsepp
2009. júl. 31. 00:55
Amikor madártejet készítek, a felvert tojásfehérje szépen megnő főzés közben, de mikor kiveszem, egyből összeesik. Mit csinálok rosszul?
További ajánlott fórumok:
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz?
- Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett?
- Closti+merional stimusok! Ciklus 12. napjára bőséges, nyúlós tojásfehérjés nyák, előtte viszont szárazság. Ma van A nap?
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért?