Kipróbált, isteni madártej receptet keresek! (beszélgetés)
Én pont így készítem, annyi különbséggel, hogy a tejbe teszek még jócskán őrölt fahéjat is és amikor már a habok is benne vannak, még a tetejére is szórok.
Mmmm. nagyon finom! Azt hiszem én is csinálok, úgyis rég volt.
Egy liter tej, 6-8 tojás fehérjéből kemény habot és tyúktojásnyi méretűeket beleszaggatok a forró tejbe. 1-2 perc forralás után megfordítom és utána kiveszem üvegtálba.
A sárgáját cukorral, vaníliás cukorral jó haboskra keverem. Amikor a tej már csak langyos, beleteszem és majdnem felforralom.
Nagyobb előre hűtött pohárba alulra 1-2 kanálnyit, rá 1-2 hab, krém és a tetejére reszelt csokoládé.
Van, aki tesz bele áztatott mazsolát. (Nem rontja el). Nyáron csak annyit csinálj, amit egy délután-este elfogyasztotok.
Ha csak tojássárgájával csinálod, akkor vigyázz a felfőzéssel, mert egy idő után "kicsapódik" a sárgája, és nem lesz szép síma, hanem megtúrósodik.
Én állandóan kevergetem, s mikor a tetején 2-3x azt csinálja, hogy: buggy, buggy:)), akkor már veszem is le. De át is szűröm, mikor a habra ráöntöm.
A lisztes esetén nem megy így össze, de nem szeretem, mert olyan sűrű, kevésbé krémes, lágy.
nyami :)
gyerekkorom óta nem ettem madártejet.
én liszt nélkülit szoktam
fölösleges bele liszt!
Hozzávalók:
1,5 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
liszt
vanília
só
Elkészítés:
A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.
küldjetek nekem bevált madártej receptet!
neten annyi van,és nem tom melyiket csináljam!
köszi
19 hetes kismama