Lyndinette 20 fogamzásgátló szedésekor tapasztalt e valaki beszédzavart vagy zsibbadást? (tudásbázis kérdés)
sziasztok...
a tanacsotokra lenne szuksegem...
ha jol tudom,a lyndinette egy het szedese utan,a parommal vedekezes nelkul egyutt lehetek....ez meg is tortent,de viszont arra nem gondoltam,hogy amiota szedem,meg mindig piciket verzek...
hatott azert a tabi?termeszetesen megyek dokihoz,de izgulok.
valaszotokat elore is koszonom.
Nem,ez komoly visszakérdezés volt több okból is...
Egyébként nálam,mivel én meg ezen a téren mozgok,beszédzavar,meg zsibbadás=alacsony vc,akár...Ki miben gondolkozik.
De még egy jófajta pánik-tünet is lehet....
Bezony.:)
"A gyógyszer szedését azonnal abba kell hagyni, és orvoshoz fordulni az alábbi esetekben:
- trombózisra utaló jelek észlelésekor (mellkasi fájdalom, mely sugározhat a bal karba, szokatlanul erős lábfájás, gyengeség vagy zsibbadás a test bármely részén, légszomj, szokatlan köhögés, különösen, ha a köpet vért tartalmaz, szédülés vagy ájulás, látás-, hallás-, BESZÉDZAVAR, érzéskiesés, először fellépő vagy rosszabbodó migrén, szokatlanul erős, visszatérő vagy állandó fejfájás)"
milyen beszédtüneted volt?
dadogás? megakadás? szavak keresése?
nem csak az afáziát nevezzük beszédzavarnak.
Logopédus vagyok.
Átmeneti beszédzavar előfordulhat bizony gyógyszerek hatására is. Ha ezt tapasztalta a kérdés feltevője a fog.gátlóval kapcsolatban, szerintem mielőbb konzultáljon a nőgyógyászával!
Beszédzavar?
"A beszéd zavar- szaknyelven afázia- esetén a beszéd két alapfunkciója közül vagy a kifejezőeszköz, vagy a megértés, súlyosabb esetekben mindkettő sérül. A kezelés során, mikor már a beteg állapota (orvosilag) stabilizálódott, minél hamarabb szükség van logopédiai terápiára is.
A munka eredménye függ attól, hogy milyen korai stádiumban kezdődik el a kezelés, de a hatékonyságot nagymértékben befolyásolja a beteg életkora, személyisége, valamint az, hogy milyen a család összefogása és támogatása. Természetesen a károsodás helye és nagysága is.
Pontos prognózis sajnos nem adható. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a kezdetben gyorsan visszafejlődő afázia jó esélyű (ezért fontos a minél korábban elkezdett logopédiai terápia) míg a gyors javulás után gyakori a lassulás is. "
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Mi a véleményetek, tapasztalataitok a Lyndinette fogamzásgátlóról?
- 1év fogamzásgátló szedés után 3hónapja hagytam abba. Mennyi idő mire kitisztúl a szervezet? Lyndinette 20-at szedtem utána meg Mirabellát.
- Mennyi időnként tartsunk szünetet a fogamzásgátló tabletta szedésekor!?
- Mystral fogamzásgátló szedésekor ezek normális mellékhatások?
- Nem tartottam szünetet fogamzásgátló szedésekor és most megjött. Járt már így közületek valaki?