Lúdtalp. Amikor a torna és a szuper cipők sem jók... (beszélgetés)
Ahhoz, hogy a lúdtalp "meggyógyuljon", nap 1 óra speciális torna kell.
Miért gond a lúdtalp?
Nekem is van, és boka és haránt süllyedésem, de sosem okozott problémát. A lábaim sosem fájnak, a gerincem egyenes, stb. Az én lábam akkor fáj, ha betétet hordok.
Érdemes a gyerekkel naponta gyakorlatokat végezni, egyik ilyen jó gyakorlat, hogy apróra tépett papírfecniket szed össze a lábával, de a neten biztos találsz több gyakorlatot is.
Kérdezz meg szerintem másik orvost is. Nekem is folyamatosan adták kiskoromban a "jobbnál jobb" talpbetéteket,a dokik kb ennyit csináltak,meg mondták,hogy járjak sokat mezítláb... Míg végül egy doki kinyögte,hogy olyan csúnya bokasüllyedésem van,amit csak a műtét old meg. Mindezt 19 éves koromban.... Bár nekem gerincferdülésem nincs,de mint kiderült a sok talpbetét annyira volt jó, hogy kicsit többet bírtam talpon lenni fájdalom nélkül.
Persze ez csak az én esetem,nem ez az irányadó,de én megkérdeznék még 1-2 dokit,hogy mit ajánl a kiváltó ok megszüntetésére és nem a kezelgetésére,addig,amíg a gyerek még kicsi és a TB jobban támogatja.
További ajánlott fórumok:
- Két éves a kisfiam, lúdtalpas és lábujjhegyen megy! Mit lehet tenni?
- Talpbetét viselése vagy lúdtalptorna hozza rendbe inkább egy kisgyerek lábát?
- Plantar fasciitis avagy lúdtalp felnőttkorban, gyulladt ínszalaggal és letapadt izmokkal a vádlin
- Mit lehet tenni a lúdtalp ellen?
- Volt már valaki lúdtalp műtéten?
- Manapság mennyibe kerülnek a cipők lúdtalpas gyerekeknek?