Mit lehet tenni a lúdtalp ellen? (tudásbázis)
Nekem is bokasüllyedésem van,vastag a bokám hátulról nézve,ha mezítláb vagyok,egy kisebb tömb az egész. :-))
Magassarkúban jobban néz ki. :-) Nekem anno a jazzbalett sokat segített.
Köszönöm szépen mindenkinek
Akkor már mindenképp rákérdezek a keddi vérvételnél.
"Ahogy bedöl a bokája a csont már a földön van."
Ha ilyen fokú panaszai, tünetei vannak ortopéd szakorvos lássa. Rtg felvétel is kell több irányból. Ha ennyire komoly, azon már nem segít sem a gyógytorna, sem a személyre szabott talpbetét, na csontkovács meg pláne. Lehet, hogy operálni kell.
Mindenképp kérj időpontot ortopédiára.
Még felnôtt korban is lehet mûteni de egyébként nem mindig van erre szükség mert ha nem okoz fájdalmat (bár írtad, hogy igen, de lehet, hogy a betét miatt), és ha nem okoz tartáshibát, nem minden esetben indokolt a mûtét és nem minden esetben kell a lúdtalpat testi hibaként elkönyvelni. Mivel rengeteg élsportoló is van, akik lúdtalpasak és nem okoz náluk semmilyen gondot, sôt, van, akinél az okozna hátfájást, ha megmûtenék, szerintem ne csináljatok belôle akkora tragédiát. A férjem pl túl sokáig hordta a betétet anno és neki szép magas lábboltozata lett, csak hogy tök nehéz rá cipôt találni és szokott fájni a lába. Ôk meg vannak már gyôzôdve arról, hogy jobb lett volna úgy hagyni, csak ugye màr nem lehet visszacsinálni. Lényegében genetika is, de járasd továbbra is gyógytornára a lányodat, ártani ezzel nem ártasz, és ne csak az esztétikai részét nézd! Van, aki lúdtalpas, van, aki nem. Ma már tudjuk, hogy nem mindig okoz problémát felnôttkorára de a "túlkezelt" magas lábboltozat is lehet fájdalmas, mert ez egyéni is.
Lehet, hogy a betét miatt is fáj neki annyira, nem a lúdtalp miatt.
Szia! Azt tudom ajánlani, ami nekem bejött, van egy egyedi talpbetét, amit az Ő lábára csinálnak.
Remélem segít. (egyeditalpbetet.hu címen)
Nem vagyok természetgyógyászat rajongója, de ebben az esetben lehet, hogy elvinném a gyerekemet egy csontkovácshoz. Persze nagyon szigorú otthoni gyógytorna mellett.
Remélem, atornát otthon most is csinálja, nem csak amikor jár a gyógytornászhoz. Mert néhány alkalom keveset ér.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Két éves a kisfiam, lúdtalpas és lábujjhegyen megy! Mit lehet tenni?
- A lúdtalp elleni betétet (sajkabetét) közgyógyra fel lehet írni?