Talpbetét viselése vagy lúdtalptorna hozza rendbe inkább egy kisgyerek lábát? (tudásbázis)
Sziasztok!
En azt tudom mondani,hogy kislanyom februar ota hordja a talpbeteteket es nagyon sokat hasznalt neki.Nekunk az orvos hangsulyozta ,hogy kinn-bent hasznalja,ne jarjon mezitlab es magasszaru cipobe jarjon ami tartja a bokajat.Azota nagyon sokat javult a laba.
Nyaron ha tehetjuk menjunk tengerre vagy sos furdore.Hat kb .ennyi.Minden jot.
bocs :S külső talpélen járás :)
összekevertem a saját fiam gyógytornájával :(
szia!
Nekem a testvéremnek volt lúdtalpa, csináltatott lúdtalp betéte volt , meg itthon kellett tornáznia. Ne gondolj nagy gyógytornára, csak pl. papírfecnit, ceruzát felvenni lábujjal, cerkát, vagy más hengert a talppal görgetni, belső talpélen járás... ilyesmi. Lehet masszírozgatni is a kis lábát, ha még a kicsi és nem érti a feladatot. Kifejezetten jók a szuppinációs cipők, pl. a Salus. 3 éves korig meg nem foglalkoznak vele az orvosok, mert addig minden gyerek lúdtalpas állítólag :S
Úgy van. És rengeteg mezit-lábazás
kint a szabadban, ha ez lehetséges... :)
Hali!
Úgy tudom, a talpbetét a lúdtalppal együttjáró tüneteket szünteti meg (rossz tartás, stb), a torna viszont magát az okot.
és ezt helyre lehet hozni teljesen?mármint hogy megszüntethető a lúdtalp?kialakul a rendes lábboltozat?
giga!neked vannak tapasztalataid?
Engem is érdekelne,mert 2 éves kisfiamnak lúdtalpa van.
A gyógytornász azt mondta,hogy 3-4 éves korban lehet elkezdeni a gyógytornát.
A talpbetétet nem tudom mikor lehet elkezdeni...
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?