LSIL-em van. 3 hónap múlva új kontroll. Mit jelent? (beszélgetés)
ja és találtam egy nagyon jót arra a kérdésedre,mi is ez valójában:
"Alacsony fokú hámelváltozás, alacsony rizikójú rákelõtti állapot. Nem konizációs indikáció. Magas a spontán gyógyulásra való hajlam. Szövettanilag CIN1 állapotnak felel meg. Magas rizikójú HPV fertõzés esetén szoros kontroll és konzervatív gyógyszeres kezelés mellett a folyamat visszafordítható."
Köszönöm szépen :)
Igen, az orvosom 3 hónap múlva HPV tipizálást is akar csinálni. Ez azt jelenti,hogy valószínűleg HPV-m van?
Fogamzásgátló tablettát írt fel... De átadhatom a páromnak?
Van lehetoseg HPV tipizalasra. Egy kis PCR segitsegevel lehet mintat venni. Azt hiszem a synlabnal is vegeznek ilyen tesztet.
" Az LSIL a low grade squamosus intraepithelialis laesio angol kifejezés rövidítése, amely egy hámeltérés. Mind a HPV gyanú, mint az LSIL indokolja, hogy kontroll vizsgálatra kerüljön sor Önnél.". azert kell 3 honapot varni, mert annyi ido alatt regeneralodik a mehnyak. Egy hpv tesztet elvegeztetnek, es 3 honap mulva kiderul. A doki sem tud vele semmit sem kezdeni meg. Kontroll alatt tartjak es ennyi.
Ragaszkodhatsz a biopsziahoz, a kolposzkopiahoz, de azok sem fognak eredmenyt mutatni.
További ajánlott fórumok:
- 21 hónapos kislányom testén ma délután csaláncsípésszerű kiütések jelentek meg, majd elmúltak és este más helyeken jöttek ki. Mi lehet ez?
- Most 15-én lesz 3 hónapja, hogy nem fizet gyerektartást a volt férjem. Fel lehet jelentenem és ha igen akkor hol? Bíróság vagy gyámügy?
- Ma voltam 18 hetes UH-n és visszahívtak kontrollra 2 hét múlva, szerintetek rosszat jelent?
- Éhgyomorral kell mennünk kontrollra, ez azt jelenti, hogy inni sem szabad?
- 4 hónapos babát röntgeneztek a csípője miatt! 1 hónap múlva kontroll! Szerintetek akkor is megröntgenezik?
- Jövő hónap elején megyek a nőgyógyászatra kontrollra,...