Low Carb sajtos rúd recept
A Low Carb sajtos rúd hozzávalói:0,5 kg karfiol
1 dl víz
2 db tojás
20 dkg light sajt (5 dkg reszelt a tetejére)
1 teáskanál só
A Low Carb sajtos rúd elkészítési módja:
A karfiolt rózsákra szedjük, majd aprítógépben a lehető legapróbbra daráljuk. A felaprított karfiolt forrásban lévő vízben 10 percig pároljuk,majd sürű szitán leszűrjük. Két konyharuhát egymásra terítünk és a megpárolt karfiolt ráöntjük. A konyharuha “száját” összefogjuk és a karfiolban lévő nedvességet kicsavarjuk. (Óvatosan,mert forró a karfiol!) A nedvességtől megszabadított karfiolhoz hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a sajtot és megsózzuk, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük. A sajtos karfiolos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és késsel 1 cm vastagságú téglalappá szétkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, majd kivesszük a sütőből és a reszelt trappista sajtot eloszlatjuk a tetején. 5 percre visszarakjuk a sütőbe, amíg a reszelt sajt ráolvad és enyhén megpirul. Miután kivettük a sütőből, megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel és felszeleteljük. kb. 16 szelet 96 kcal, 2,6 g szénhidrát,
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. jan. 30. 14:40
A low carb sajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.