Lombik és vitaminok (beszélgetés)
Ja es lanyok,amit szerettem volna lombiknal is csinalni,de mar elobb elkezdtem: Glutenmentes kajalas.Nem,nem veresen komolyan vettem,csak a kenyeret csereltem le glutenmentesre.Vettem lisztet es magamnak sutottem.Jah,meg a tesztat is kukoricatesztasat valasztottam.Vmivel dragabb mint a sima buzabol levo teszta,de arra 2 hetre sztem megeri csinalni.Parizsi osszetevoit nem kezdtem el a boltban olvasgatni,ennyire nem vettem szigoruan,de a kenyeret minimalisra csokkentettem,koretnek rizst meg birgonyat csinaltam,s total elhagytam a cukrot.Mindennek azert gondolnam,hogy van ertelme,mert hiaba nem glutenerzekeny az ember,emesztesnel a feherliszttel es a cukorral szepen elvacakol a szervezet,neki az nagy munka hiaba gyorsan emesztodnek ezek.Felnyomjak a cukrot,az inzulint,sztem tobb olyan folyamat megy vegbe mint glutenmentes tarsainal.Jah,es a tejet is kerultem.Kazeint tartalmaz,amit szinten nehezen bint a szervezet.Helyette rizstejet,vagx mandulatejet vettem,de miutan nem vagyok kaves ezert igazabol erre nem sokat kellett koltenem.Neha egy turmixot lelottyintettem(lombiknal meg a turmix-turobol-tejbol-gyumolcsbol elengedhetetlen feherjeforras).Szoval mindennek a lenyege,az lenne,hogy a szervezet ne az emesztesre fokuszaljno,mikozben a beultetesnel lenne mas dolga is... :) Ebben nem hinni kell,hanem ezt valahol olvastam,hogy ha az emesztessel kinnyen birkozik a szervezet,akkor jobban tud mas helyre figyelni,akar beagyazodasra,vagy mas esetben gyogyulasra stb.
En ezert ezt boszen ajanlanam.Draga a glutenmentes kenyer,en ezert vettem gm lisztet es magamnak sutottem.Sztem 2 hetig erdemes.Hogy most nekem ettol jott ossze,vagy nem,ezt nem fogjuk megtudni,de eleg az,hogy mar nem kell lombikra mennen. ;)
Es a D es E vitamin az baromi fontos!!! D-bol 3000NE es E-bol 100mg.Plusz C 1000mg(ez segiti az E hasznosulasat).A mehnyalkahartyat az E gyonyoruen vastagitja.
Diót eszegettem már a stimu előtt is, majd a stimut 3x1 szem.
A 100 szemet beszeltem mindet.
E vitamin a nyálkahártya vastagságát segíti elő.
Elsőnél semmit, még magzatvédő vitamint se. Se előtte, se közbe, se utána. Folsavat se kellett szednem, mivel tavasz/nyár volt az elején, és mondta a nőgyógyász, hogy egyek gyümölcsöt. 4190 gr, 55 cm-es fiú lett :-D.
Másodiknál (8,5 évig fagyasztott embriók visszaültetés) napi 1000mg C-vitamint, mert a stimuláció kezdetétől fogva beteg volt a fiam, és nehogy elkapjam tőle. Ez végül nem sikerült (beágyazódott, végül nem fejlődött rendesen és elment), de nem hiszem hogy azért, mert nem szedtem össze-vissza mindent.
Ha ezeken a csodaszereken múlna, már rég kihalt volna az emberiség...
Én fagyöngy tinktúrát iszok, és pár napja esténként egy pohár vörösbort. Ezen kívül, 1000-es C vitamint, folsavat, vasat, Omega3-t E vitaminnal és D vitamint (amikor eszembe jut:))
Remélem februárban pozitív eredményről számolhatok be. :)
Lombik elott: (minden letezo infot leszedtem netrol ami segithet) :D
Enyhe IR miatt 2×1 Inofolic (MM Helga endokrinologus ajanlasaval)
Femibion 800
D 3000Ne vitamin (mert pajzsmirigyes vagyok,eleve alacsony a D vitamin szintem)
E Vitamin (mert jo a mehnyalkahartyanak)
C Vitamin 1000mg (mert segiti az E-vitamin felszivodasat)
Estenkent 1dl vorosbor (jo a verkeringesnek)
Sok feherje (csirke,turo)
Utanaolvastam,hogy ha alulrop fazunk fel ugyebar,akkor gyakorlatilag alulrol tartjuk melegen a mehunket,ezert en meg nyaron 36 fokban is vastag zokniban voltam itthon nappal/ejszaka. Marmint a beultetes napjatol a nemvart napjaig.
Nem fekudtem,mert azzal a verkeringesnek nem tennek jot,es ugye az a cel,hogy a meh aprobb hajszalereiben jo legyen az aramlas(ezt onnan gondolom,hogy jopar hekyen szedetik az ASpirin Protectet eppen ezert.Hat en nem szedtem,helyette ezt barkobaztam ki,hogy akkor az a cel,hogy jo legyen a verkeringes,tehat nem nyomom az agyat 2 hetig)
Aztan a meh verkeringesenek is utanaolvastam,hogy hogy lehet segiteni.Ilyenrr nem akadtam ra,de olyanra igen,hogy ha felstocoljuk a labainkat akkor az jo az also fertalynak ugyanebbol az okbol,tehat maganak a mehnek is szerintem,ezert amikor ledoltem pihenni akkor mindig magasra stocoltam fel a labam-olvasatom szerint magasabbra mint a sziv van).
Ezen kivul olyan gyermekkori meseket neztem,amiket ujra nezve hihetetlen boldogsagerzetem volt,hogy "Uuuuristen de reg lattam,es hogy ezt mennyire szerettem",mint pl Pinoccio,Szepseg es a Szornyeteg,En pici Ponim stb. :) Meg a rajzfilmek slagereit is hallgattam. :D Olyan boldogsagloketet adva magamnak,mert olyan szep emlekeim jottek fel altala.Szoval ha nem is ugyanezt kell kovetni,de mindenfelekepp olyat csinalni,ami a szivunk legmelyerol jovo boldogsagot tud okozni,mert az az egesz lenyedet athatja.
Nagyjabol ennyi :D :D
Sziasztok,
én is 3000 NE D-vitamin, Femibion 800, 1000 mg C-vitamin, 60 mg Q 10, Myo-Inozitol por.
Sikeres lombik után a Q 10-et elhagytam, de a nőgyogyi tanácsára pluszban szedtem még Béres Kalciumot és vas+folsavat (azt hiszem Neo-Ferro-Folgamma a neve).
Sok sikert!! :-)
Sziasztok,
Lombik előtt:
3000ne D vitamin 1x1
Inofolic 1x1
Folsav 3mg 1x1
Femibion 800 1x1
Lombik közben:
A fentiek plusz
Inofolic 2x1
Magnerot 3x2
E vitamin 100mg 3x1
Sikeresség után még kalciumot és c vitamint
Azt hiszem nem hagytam ki semmit... És persze plusz a gyógyszerek és szurik.
Sok sikert lányok ;-)
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Többet nem veszek be egy szem gyógyszert se csak vitaminokat. Élhetek így életem végéig?
- Milyen vitaminokat szedsz naponta?
- Lenkei vitaminok
- Szerintetek a magzatvédő vitaminok befolyásolják a baba méreteit?