Szerintetek a magzatvédő vitaminok befolyásolják a baba méreteit? (tudásbázis kérdés)
Szerintem befolyásolják igen.
1 terhességemkor Elevitet szedtem 4010 g-os baba és én is nagyon sokat híztam, másodiknál NC Perfect prenatallal 3150 g-os baba és alig híztam.
Ezt egyébként emaiítt vettem, amerikai oldalakon nagyon ajánották, akik szedték nem voltak rosszul soha, nem volt farkasétvágyuk és a baba nem volt hatalmas, ami szülésnél nagy előny :D
Ja! Az Elevitet ahogy elkezdtem szedni hányingerem volt és az utolsó 3 hónapban másnaponta szedtem. A Perfect prenatalt minden nap szedtem, sőt előtte is és szoptatás alatt is végig. A hajamnak egyébként a mai napig nagyon jót tesz, ami előtte hullott.
Szia!
Én is szedem, most vagyok a 40.héten.a védőnőm tisztára fel volt ezen háborodva (én is rákérdeztem,mert ezt hallottan
m),hogy ezt mondják,hogy nagy Babók lesznek,esetleg az étvágyat növelheti,de inkább szedjem,és azzal csak segíthetek Magunknak,persze próbáltam egészségesen étkezni,de szerintem kell a vitamin is!!!
ilyen nekem is volt a 12. héten, sőt még szülés előtt is azt mondták, hogy négy kiló körül lesz (ezt három különböző helyen nézett uh alapján)
a dokim odáig ment, hogy azt mondta diétázzak (pedig amúgy is alig ettem, csak az a kevés csoki, az volt a nap fénypontja) mindezek után csak néztünk milyen picike lett a baba, születése után pár nappal a súlya 2.6-ra esett vissza
szerintem nem, végig szedtem és 2.9 kg-os picike babám lett, 38. héten született
viszont azt most vettem észre, hogyha a vastablettát reggel éhgyomorra veszem be, rettenet hányingerem lesz tőle. Terhesen is sokszor volt hányingerem, sokszor a reflux miatt, de most azt gondolom előfordulhatott, hogy időnként azért volt mert éhgyomorra vettem be az elevitet.
köszi! :)
Amúgy láttam csodaszép pocakos menyasszonyi rucikat is, szóval ne aggódj, te is szép leszel! Egy várandós nő amúgy is szép, valahogy az arcán is meglátszik az a mérhetetlen boldogság, hogy egy kis életet hord a szíve alatt. És ez a szépség semmihez sem fogható. :)
Szerintem a mai magzatvédők már nem fújják a babákat.
Nyugodtan szedheted,legfeljebb ne minden nap.
Az első terhességemnél 6 hónapig a gravidát szedtem utána a hipp natalt,mert a gravidától mindent kihánytam eddig bírtam.
Igaz kislányom 36 héten született,de nem mondható se kicsinek,se nagynak átlagos kornak megfelelő volt.
Most sajnos se a gravidát se az elevitet nem tudom szedni,helyette a HIPP Natalt szedem illetve iszom,mert azt úgy kell.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- A vallásotok mennyire befolyásolja a mindennapi életeteket?
- A csúnya fogak mennyire befolyásolják az ismerkedést?
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Többet nem veszek be egy szem gyógyszert se csak vitaminokat. Élhetek így életem végéig?
- Milyen vitaminokat szedsz naponta?