Lisztérzékenység (beszélgetés)
Ugye, hogy durva!
Én nagyon tudom sajnálni őket, bár ezeket az ízeket ha megszokják (pl. kukoricaliszt alapú akármik), akkor már nem olyan rossz, én sokáig ettem együtt unokaöcsivel (mintha fiam lenne), hogy kitartson!
Kitartás minden L.érzékenynek!
Te is lé vagy Szilvamama?
Igen, ez így van, de nem mindegy, milyen vajkrémet eszel.
Ha érdekel, priviben megírom neked, melyek azok a termékek, amik nem tartalmaznak glutént.
Unokaöcsi listája nálam van, amit a "műtét" után kapott, itt márkanévvel vannak felsorolva felvágottak,tejtermékek, kekszek stb. kész kenyerek (a kenyér pl. a S-P-A-R-ban kapható, ott van LÉ polc is), de van ilyen oldal is a neten, ami iszonyat nagy segítség volt nekünk, milyen kedvezményeket vehetsz igénybe (majd meglátod, szinte semmit), minden-minden a Lé-ről.
Megszokod, egy csomó jó kaját el lehet készíteni, de nyissátok ki a pénztárcát jó tágra!
Ha már a gyanu fenn áll,akkor tartsd be a diétát.A 4 gabona félét felejtsd el,és ha boltba mész mindent alaposan olvass el,mit tartalmaz.Igaz,Magyarországon nem kötelező ráírni a gyártóknak,forgalmazóknak mit is tartalmaz pontosan a termék.A komolyabb cégek már feltüntetik.
Ha tesztet csinálsz az nem olyan kellmetlen,mint a vizsgálatok.Én átestem a vizsgálatokon,a gyerekeimnek már tesztet vettem.
Kaposváron ráadásul nem egy allergológus van...
sűrgősen keress a szüleiddel egyet...
ilyet sehol nem mondhatnak neked!
Betegjogi képviselőhöz fordulhatsz, hogy nem kapod meg a megfelelő ellátást...
és az orvosnak meg kötelessége klenne elmondani mire figyelj étkezésnél...
Szia!
Lehet kapni patikákban 4000 Ft körül tesztet Cöilak teszt (nem biztos hogy jól írtam..) előbb túllennél rajta, tudnád mit ehetsz...
Sziasztok!
ha még a vizsgálás előtt vagyok (várnom kell mert csak aug elején leszek 18 és a gyerekosztályra öreg a felnőttre fiatal) akkor addig muszáj olyat ennem vagy csak elég ritkábban h kiderüljön. nem akarok nagyon enni mert hát utána kevésbé kellemes.
További ajánlott fórumok:
- Ez lisztérzékenység lehet?
- Valószínűleg lisztérzékeny vagyok. Érdemes allergológushoz fordulnom?
- A lisztérzékenységről szeretnék mindent tudni. Tud valaki ebben segíteni?
- Mennyi idő alatt készül el a lisztérzékenység vizsgálat lelete?
- Búza/rozsfehérje intolerancia vs. lisztérzékenység
- Segítség! Mik a lisztérzékenység tünetei?