Leveles almás recept

8 nagyobb alma
7,5 dkg vaj
5-7,5 dkg cukor (ki mennyire édesen szereti)
fahéj
1 csomag mirelit leveles tészta
A Leveles almás elkészítési módja:
Az almákat meghámozom, kiszedem a magházat, majd nyolc gerezdre vágom őket. A vajat megolvasztom, beleteszem a cukrot, majd amikor már sárgásbarna lesz, beleteszem az almát. Megszórom fahéjjal. Kb. tíz percen át párolom, néha megkeverem, majd amikor már szószos állaga lesz (kicsit besűrűsödik), leveszem a tűzről, és egy tepsibe öntöm. A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtom, majd ráterítem az almára. Megszurkálom. 200 fokon 30 percen át sütöm. Ha kicsit kihűlt, tálcára borítom.
Isteni finom, gyors, olcsó. Még a morzsákat is megettük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gpetra, 2011. nov. 20. 21:38
A leveles almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.