Lett egy klassz aprítóm, segítsetek, mire használhatom? (tudásbázis)
Tegnap pl. csicseriborsóból csináltam, az előtt párolt karfiolból, hétfőn avokádóból. Fűszerek, zöldfűszerek, hagyma, fokhagyma, oliva amik nem maradhatnak ki belőlük nálam. A maradékot lefagyasztom, aztán mindig válogatok köztük a fagyasztóból.
Itt is tanultam a lányoktól, mert indítottam egy fórumot"Reggelire kencék zöldségekből - felvágottak helyett", valami ilyesmi volt a címe, így is rákereshetsz.
A legjobb szándék mellett sem tudok Neked reciket írni, mert öreg róka vagyok már a konyhában, nem méricskélek, csak úgy rakom össze a dolgokat sorban, ahogy eszembe jut. Bocsika :))
Ne liszttel kezdj, valami komolyabbal!DDD
Használatiban milyen tanács van? Receptek is szoktak lenni. :))
Zabliszt..........
Látom,nem sok humorérzék szorult beléd...
Ez egy olyan helyzet volt,amit nem lehetett kihagyni,de láthatod,mosoly jellel küldtem el a hozzászólást.
*butaságokat
remélem így már megfelel......
"bocs, hogy ilyen kis butákat kérdezek, de totál dilettáns vagyok :D"
Még jó,hogy csak kis buták vagyunk,és nem nagyok. :)))
ja igen, és a zabpehelylisztet hogyan csináljátok? csak úgy bumm bele 30dkg-t és hajrá?... az apró szemcsék nem kerülnek bele a gépezetbe? :)
bocs, hogy ilyen kis butákat kérdezek, de totál dilettáns vagyok :D
A gyereknek azzal készítek eper fagyit.Bele dobálom a fagyasztott epret, cukrot és folyamatosan adagolom hozzá a tejszínt. Nagyon jól kihasználhtó húst is szoktam darálni benne, zsemlmorzsát készít.
Nem rakom el mindíg a pulton van mert nem telik el nap a használata nélkül.Egy kis tojáskrém pillanatok alatt elkészül vele.Hagymát nem aprítok benne mert nem visz 3nál kevesebbet, de ha bográcsolunk akkor tökéletes.
Nem csak a hírdetés, a kezem is.
Azóta az is fent csücsül - de az enyém lett! DDD
Mi is arra vettük, mert néha mikor fáj a gyomrom, a hagymának még a szagát sem bírom, főleg nem felvágni.
Gondolta a férjem, jót tesz vele, de ez akkora, pedig, mint a tv-ben reklámozott, de nem jön össze az apróra vágás, sehogy. maradt a kézzel aprítás.
Azt a v gyalut nem vettük meg, mert láttam, nem mindenre jó, csak a hirdetés van jól összevágva :(
Én nagyon sok kencét használok reggelire felvágottak helyett. Szinte minden az aprítóval készül. Bele minden hozzávaló, aztán indítok. T.képpen hamarabb elkészül ezzel, mint lekapjam a a helyéről a robot turmix részét,felrakjam, aztán meg mosogassam.
Én valójában a turmix, kézi mixer helyett használom.
Igen, még a hagymát is ezzel aprítom. A zablisztet is megcsinálja. Meglásd, olyan hamar rákapsz az "ízére", hogy mindent ezzel fogsz csinálni.
Ezzel a bizonyos V gyaluval nagyon bajban vagyok,nem tudom,hogy kell használni,pedig kettő is van.
Viszont az aprító gépet nagyon szeretem,még zabpehely lisztet is készítek vele.
Én meg pont hagymánál használom DDDDDD
Nekem is sok van, de 3 kütyüt hazsnálok.
Akkoriban a híres V-gyaluért Győrbe mentünk.
Na, nem innen, DDD csak Kőszegen nyaraltunk.
Márotthon 6 hónapja akartam, azzal hárított a férjem; majd, ha Győrbe megyünk, veszünk.:((
Azon a nyáron Kőszegen üdültünk, odafelé észre se vettem, hol járunk, majd a gyerek visszafelé megszólalt, hogy ; -Győr itt van valahol, V-gyalut nem ott lehet venni?
Ha-ha, a férjem nem tudott mit tenni. DDDDD
Na, az is van, hálistennek:(
Eszembe jutott egy mondás: akinek van egy kalapácsa, mindent szögnek néz! :D azt gondolom, próbálgatnod kell.
De talán itt találsz hasznos infót:
Az az én bajom ezekkel az aprító csodamasinákkal, hogy kevés adagot nem aprít igazán, sokra meg nincs nagy szüksége az embernek, főleg nem hagyma terén.
Ha elég nagy, még kisebb vajas süteményt is lehet összeállítani vele, de ahhoz, hogy igazán lehessen vele készülni ilyesmire, ahhoz kicsi.
Mindent, amit aprítani akarsz, próbálj ki, nekem ott veri a mellét a polcon és ritkán használom, mert én is kaptam, de használhatatlan.
Hangos, zajos, kis adagot nem visz.
sziasztok!
kaptam szülinapomra egy 500w-os k*nw**d aprítót :D
azon túl, hogy darálhatok vele diót, meg összekaszabolja gyorsan a hagymát, miket lehet még vele csinálni?
próbálkoztatok pl zabliszt készítéssel, vagy arra ez nem alkalmas? :)
kíváncsi lennék receptekre is :) mártogatós, szószos.. tuti van egy csomó lehetőség, csak még "aprító-szűz" vagyok :D
köszi a tippeket :)