Lett egy halvány pozitív tesztem és 2 negatív. A pozitív becsaphatott? (beszélgetés)
sszia baba!
mesélek neked vmit!
27éves vagyok; március óta tudom, h Pco-m van/volt.
olyan szintre jutottam el addig, h nem mensiztem hónapokik, mire kiderült a vizsgálatokból a bajom.a ciklusom is csak Norcoluttal indult be.
viszont azt tudnod kell, hogy amíg PCO-d van, addig nincs peteérésed, abban az esetben sem, ha az lh tesztek pozik....én itt buktam hónapokat!
míg az fsh és az lh szinted nem egyenlődik ki ne várj csodát. nekem fele ennyire volt eltérő az érték, mégis gebasz volt....
Clostibegyt nélkül ne is várj peteérést.
nekem első körben. nem is volt attól sem időben, csak mint kiderült sokkal később... viszont terhes lettem. boldogságom kb 1 hétig tartott, mert elvetéltem... leírhatatlan érzés, mert nagyon küzdöttünk érte... a dokim egyben a pszihologusom is volt, meg a férjem... nagyon mélyre lehet huppanni. kihagytunk egy ciklust és indult a második Clostis hónap! arra kicsit sikerült felddolgozni a történteket. jó volt a nyaralás a lelkemnek,
másodszorra lett 2 szép 20milis petém. boldog voltam... ismét terhes lettem. hívtam a dokit már a 24. napon, h agyjon vmit, h megmaradjon a baba, meer a progeszteron szintem is az alsó határon volt.
Utrogestant kaptam napi 3at.
A lényeg, megmaradt a baba. 14hetes terhes vagyok, és ismét fiam lesz! <3
sohasem szabad feladni.
mivel a Closty roncsolja a méhnyálkahártyát, azon a héten duplaadag kell.
Remélem tudtam segíteni neked, és olyan dokid van, aki komolyan vesz.
ha tudok segíteni vmiben keress bátran.
Csodák mindig vannak. puszi Hajni
ez a vervetel ez 1 honapja volt...azt mondta most kedden hogy meg egy vervetel es elkezdi a kezelest :-S meg 17 eves koromban voltam endokrinologian mert 3-6 havonta volt mensi..ott rengeteg vervetelem volt meg vizsgalat.... azok rosszabb eredmenyek+ nem is egy volt magas!de gondolom lejebb mentek a fogi gatlotot mert 17 evesen meg nem akartam babat :-)
3 het mulva a progit nezi
Pedig nagyon fontos az időpont.
Az első vérvételnek a 3. napon kell megtörténnie, de max a 2-4. napon (a vérzés első napja számít első napnak).
A másodiknak pedig az ovuláció után, úgy nagyjából Ovu + 7. napon.
Ezen a vérvételen jól látszik, hogy ovuláció előtt voltál. Azért fontos a második is, mert a progeszteron csak akkor értelmezhető.
A tesztoszteronod viszont sok, ami a Pcos egyik jele. Teherbeeséshez 1 körül kell lennie.
Tsh-t abszolút nem látok. Azt nem is néztek?
Cukor és inzulinterhelésre mikor küld?
Csak mert a Pcos-es betegek inzulinrezisztensek, és azt kellene diétával, mozgással és metformin alapú gyógyszerrel rendbe tenni, és ha az helyreáll, akkor a hormonok is, és létrejöhet a terhesség, és ami még több, nem kell rettegni akkor szinten a vetéléstől. :(
prolaktin 192mIU/L 102-496 ref.ertek
tesztoszteron 2.34 2.86
fsh 7.1 iu/L
FSH 7.1iu/L
referencia tartomany:
follikularis fazis: 3.5-12.5 IU/L
ovulacios f: 4,7-21,5 IU/L
lutealis f: 1.7-7.7 IU/L
posztmenopauza:26-135
LH 34.0iu/L
ref tartomany:
foll fazis: 2,4-12,6 IU/L
ovu fazis:14-96
lut fazis:1,0-11,4
posztmenapauza:7,7-59
ÖSZTRADIOL 167pmol/L
foll fazis:46-607 pmol/L
ovu fazis:315-1828
lut fazis:161-774
posztmenapauza<201
terhesseg elso trim:789-15780
progeszteron 2.0 nmol/L
foll fazis:0,6-4,7
ovu fazis:2,4-9,4
lut fazis:5,3-86
posztmenopauza: <2,5
Úgy érted, hogy mensi elmúlása után 3-5 nappal vette le az első vért? Vagy pedig amikor megjött, azt a napot számolta első napnak?
Mert nagyon nem mindegy.
Úgyh ha vn kedved, akkor gépeld be.
Remélem van 3. napi és 21. vagy 23. napi is, mert minden hormonnak megvan a maga ideje, amikor érdemes levenni a vért hozzá.
Mindenesetre én kíváncsi lennék a vérvétel eredményeidre a női hormonokat illetően, ugyanis ha cisztásak a petefészkeid, és a Pco-t mutatnak, akkor valami rendellenességnek kell lennie.
Nekem mindig rámondták a hormoneredményeimre, h jók, míg nem kerültem egy normális orvoshoz.
Remélem rosszul gondolom, hogy cukor és inzulinterhelésen nem voltál?!
Ez fontos a Pco-nál, mert egy anyagcsere betegség húzódik meg mögötte okozóként, és először azt kell rendbe tenni.
Várd meg azt a napod, amikor a rendes vérzésednek meg kellene jönnie, és akkor ismételd meg a tesztet. Ha akkoris negatív, akkor nagy valószínűség szerint megtermékenyült ugyan egy petesejted, de sajnos nem fejlődött tovább, és nem termelődött annyi HCg hormonod, hogy tartósan kimutatható lett voln a tesztek számára.
ha így történt, sajnálom:( Ezért nem jó túl korán tesztelni, jobba, ha az ilyen esetekről az ember nem tud.
egyébként minden kétségeddel inkább keress fel orvost, így nagyon nehéz bármit is mondani.
amugy ,multhet kedden szerda csut volt 3 napos barna ebbol a 2. picit nyalkas vet(bocsanat)
segitsetek leci :-(
én meg aukciós portálon vettem nagyon olcsón ha valaki babát tervez érdemes onnan rendelni.
teljesen megbízható.soha nem volt állpozitív...de az ki mutatta hogy terhes vagyok :-D
Nem gyakori a pozitív teszt, ha nincs terhesség, de ha túl korán csináltad, akkor sajnos kimutathat egy érzékeny teszt csupán kémiai terhességet is. Próbálj türelemmel lenni, és várni min. két napot, majd a reggeli legelső vizeletből tesztelj egy 25-ös érzékenységű teszttel - ajánlom a Rossmann saját márkás tesztcsíkját például.
Drukkolok, hogy pozitív legyen később is!
Én sem látom sehogy sem.Ál pozitív terhességi teszt nagyon ritka!Mikorra nem várod?
Éjjel ne menj ki pisilni bird ki és reggel csinálj újat ha van baba akkor ki fogja jelezni!
Amúgy bocsi a kérdésért de tuti hogy terhességi teszt lett halvány pozi nem ovu?
:D kösziiiii, így már látom! :D
szerintem ez halvány.. de pozi! valóban!
mennyi idő után jött elő rajta a csík??
:( Beteszi a szóközt. :S
A ".hu" után ki kell venni a linkből.
Én is úgy tudom reggel a legjobb csinálni.
Remélem pozitívat tesztelsz :)
További ajánlott fórumok:
- Pozitív lett a tesztem:) Elmentem dokihoz ez áll a leletemen: Rendesnél nagyobb uterus, uterus afv-ben 10 mm-es endom? Szerintetek?
- Nagyon halvany pozitiv tesztek!! Lehet hinni nekik?
- 5 napja késik a mensim, az első teszt halvány pozitív, a második negatív. Terhes vagyok?
- Az egyik tesztem pozitív a másik negatív lett
- Halvány pozitív terhességi teszt vagy szellemcsík?
- Pozitív a tesztem?